Olümpiavõitja: tulen igale võistlusele, kui vaid kutsute

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Ühepaadil on praegu kuidagi igavam sõuda, kui vanad vägevad vastased muudesse paatidesse kolisid,” torises norralane Olaf Tufte, kes Ateena olümpial Jüri Jaansonilt lõpuspurdiga kulla võttis. “Ju nad on väsinud, otsivad uut, tahavad vaheldust.”

“Jüri, Vaclav Chalupa, Ivo Janakiev, varem Iztok Cop ” loetles Tufte ühepaadilt lahkunuid. “See oli suur hetk küll, kui kaks neist, Jüri ja Ivo, mu head sõbrad, mind olümpial õlgadele võtsid. Kümme aastat olin selle hetke nimel tööd teinud.”

Tufte tänavuse hooaja algus jäi kesiseks. Läks ta olümpiavõidu tähistamisega liiale?

“Ütleme parem nii, et üks rohi tekitas allergia, mida ma varem polnud kogenud,” vastas Tufte muiates. “Aga ühepaadilt ma ära ei koli, oma musta augu elan üle siinsamas. Praegu, tundub, olen jälle vormis. Samas ei tea kunagi, kas suudad vormi välja mängida. Ateenas suutsin mina, siin suudab ehk keegi teine. Minu paat pole sel aastal lennanud.”

Tufte on kibe suusataja, lõpetanud esimeses sajas isegi Vasaloppeti.

“Nojah, suusatamine tähendab sõudjale head treeningut. Vennad Anders ja Jörgen Aukland on mu lähedased tuttavad. Teeksin talvel meelsasti nendega trenni, aga meie kavad on ikka liiga erinevad.”

Jaanson, teab Tufte, pole suusatamises kah vilets vend.

“Kutsuge mind Tartu maratonile, küll ma tulen!” pakkus Tufte. “Kui kõik klapib, siis võistleme Jüriga!”

24. septembril osaleb Tufte koos Jaansoni, Endreksoni, Vaclav Chalupa ning võimalik, et ka Iztok Copiga Eesti sõudmise 130. aastapäevale pühendatud võistlusel.

Gunnar Press

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles