Jaan Tults: Maailma sõudeeliit tuleb Tartusse

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas eestlaste sõudmishooaeg lõppes MMil Jaapanis või on Eesti sõudmise 130. aastapäeva raames veel midagi plaanis?

On ikka plaanis, pealegi suurt ja ilusat. 24. septembril korraldame Tartus, kust Eesti sõudmine ja koos sellega üldse organiseeritud sporditegevus alguse sai, 200 meetri sprindivõistluse.

Kahe miinuse süsteemis võistleb Emajõel Sadamateatri ees tosin meest, nende seas Vaclav Chalupa, Olaf Tufte, Iztok Cop ja muidugi kõik meie tugevamad eesotsas Jüri Jaansoni, Tõnu Endreksoni, Leonid Gulovi ja Andrei Jämsäga.

Sel päeval on aukülalistena lubanud Tartusse tulla kolmekordsed olümpiavõitjad Vjatšeslav Ivanov ja Pertti Karppinen, rahvapaatidel võistlevad publiku ees spordialaliitude presidendid ja Eesti muude spordialade tipud.

Mis sõudjatel veel tänavu ees seisab?

Samal ajal kui ässad Tartus sõidavad, on kuni 17aastased noored Trakais Balti mere riikide karikavõistlustel. 1. ja 2. oktoobril peetakse Tartus väikeste paatide regatt, mis on tavakohaselt järgmise hooaja esimene katsevõistlus. 8. oktoobril on Tartus kaheksapaatide sügisregatt, mis lõpetab hooaja Eestis. Aga arvatavasti lähevad mõned klubid tänavugi Šveitsi Armada võidusõidule.

Millal ja kuidas koondis jätkab?

Peale väikeste paatide regatti mõtleme treeneritega, kuidas edasi minna. Tänavune süsteem toimis hästi, aga võib-olla tuleb ka uusi ettepanekuid.

Kaheksapaadi projekti tasub edasi vedada, vaja on praeguse nelja- ja kahepaadi kõrval mõelda, kuidas motiveerida Oleg Vinogradovit, Andrei Šilinit, Igor Kuzmini, Vladimir Latinit ja veel mõnda meest tippu pürgima. Peame otsustama, mitme paadiga järgmisel aastal välja läheme.

Kus kulmineerub eestlaste 2006. aasta sõudmissuvi?

Muidugi MMil, mis seekord peetakse Inglismaal Etonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles