Jüri Jaanson: Jooksen kaasa seegi kord

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel pühapäeval on Pärnu kahe silla jooks, mida rahvasuus ühe algataja järgi kutsutakse ka Jüri Jaansoni jooksuks. Kas jooksete kaasa nagu neljal eelmiselgi korral?

Kindlasti jooksen, kui midagi väga erilist vahele ei tule. Aga ma ei näe põhjust, mis mind jooksurajalt kõrvale jätaks.

Mullu olite 584 lõpetanu seas 29. Kas üritate tänavu paremat kohta?

Arvan, et mitte. Sõudmishooaeg on olnud pikk ja raske ning nüüd, pärast MM-võistlusi ei tunne ma endas mingit kutset tugevaks tööks ja pingutuseks. Ka ei taha ma selle jooksu järel mitu päeva keret valutada. Vanem tütar jookseb tänavu esimest korda kogu raja läbi, võib-olla naudin hoopis koos temaga sörkimist.

Nädal pärast jooksu on Tartus suur sõudmispidu, kus osalevad Vaclav Chalupa, Olaf Tufte ja Iztok Cop. Ega olnud varianti neid Pärnu jooksma meelitada?

Üritasime teha nii, et nad sõuaksid laupäeval Tartus ja jookseksid pühapäeval Pärnus, aga Olafile ja Vaclavile see ei sobinud.

Pavel Loskutov on kindel tulija?

Rääkisin temaga hiljuti. Võib-olla tuleb ta Pärnusse päev enne jooksu ja puhkab siin perega veidi. Muide, Loskutovil on alati peale Pärnu jooksu suurtel maratonidel hästi läinud. Loodan, et see traditsioon jätkub.

Kuivõrd olete tippsõudmise kõrval olnud kursis jooksu ettevalmistustega?

Jooksu direktor Vahur Mäe on mind asjadega kursis hoidnud, olen püüdnud ka jõudumööda kaasa lüüa. Usun, et kui kõik läheb plaanitult, on jooks arengus sammu edasi astunud. Linnavalitsuski on palju vaeva näinud ja kui saab teoks lubadus raja kogu paremkalda osa korda teha, on see kõva sõna. Igatahes see, kui populaarseks on tervisesportlaste seas saanud uus rajalõik Niidu ojast Papiniidu sillani, näitab, et ajame õiget asja.

Mida ütlete neile, kes veel kõhklevad, kas tulla 18. septembril jooksma?

Ütlen, et tulge kindlasti koos minuga jooksma. Me plaanime ilusat ja järjest paremini organiseeritud jooksu. Meil on leping ka ilmataadiga, kes lubas viiendagi jooksu ilma vihmata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles