Pärnu sõudjad teenisid Trakais kolm kuldmedalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kalevlane Siim Lutoškin alistas Trakais sprindidistantsil kõik vastased.
Pärnu kalevlane Siim Lutoškin alistas Trakais sprindidistantsil kõik vastased. Foto: parnupostimees.ee

Eesti sõudjad võitsid Leedus Trakais Balti mere maade karikavõistlustel viis pjedestaalikohta, koondise edukaimad olid Kaisa Pajusalu ja Siim Lutoškin.

Kuni 17aastaste traditsioonilisel regatil osalesid Eesti, Leedu, Läti, Taani, Norra, Poola, Rootsi, Soome ja Venemaa tulevikulootused. Meie noori Leedus juhendanud treener Matti Killing ütles, et Eestit esindasid tüdrukute ja poiste ühe- ning neljapaadid.

“Koondise koostamisel valisime välja need sportlased, kes on juba võimelised rahvusvahelises konkurentsis läbi lööma, turiste me kaasa ei võtnud,” selgitas Killing.

Avapäeval tuli kuld ja kaks pronksi

Regati avapäeval sõideti 2000 meetri ja teisel päeval 500 meetri distantsil. Neidude ühepaatide finaalis oli parim Pärnu Kalevi spordikooli esindaja Kaisa Pajusalu, kes edestas finišis teisena lõpetanud taanlannat ligi paadipikkusega.

Noormeeste üheste võit läks Rootsi, teise ja kolmanda koha said kodujärvel sõudnud leedukad ning neljas koht kuulus Siim Lutoškinile Pärnu Kalevist. Killingu sõnul jäi meie poisil pronksmedalist puudu vaid pool sekundit.

Paarisaeru neljaste võistlusel tuli Eestisse kaks kolmandat kohta. Taani ja Rootsi järel lõpetanud Eesti naiskonnas sõudsid tartlannad Rhoda Vaiksaar ja Kadri Ainsaar, Helen Tinkus Pärnust, Jevgenia Rõndina Narvast. Noormeeste pronksi said Lauri Roolaht (SK Pärnu), Rauno Talisoo (Pärnu Kalev), Kaur Kuslap ja Martin Neerot (mõlemas Viljandist). Esikoha võitis Leedu paat ja teine oli Poola nelik.

Kaisa võidukäik jätkus

Sprindidistantsil jätkus Pajusalu võidukäik. Meie neiu jõudis poole kilomeetri sõudmise järel lõpujoonele 2,67 sekundit enne Venemaa esindajat, kolmanda auhinna teenis Läti sportlane.

Noormeeste põnevas esikohaheitluses alistas esimesena lõpetanud Lutoškin teda jälitanud leedulase 0,83 sekundiga. Kolmandana jõudis kohale teine Leedu sõudja, kes jäi võitjast maha 1,54 sekundiga.

Tüdrukute neljapaat pidi Rootsi, Taani ja Poola järel leppima neljanda kohaga ja poiste kvartett oli finaalis viies.

Siim oli liiga ettevaatlik

“Kaisa edu võis ette aimata, kuid Siim üllatas meeldivalt,” rääkis treener Killing Pärnu Postimehele. “Esimesel päeval ei osanud Siim oma jõuvarusid õigesti hinnata, ta alustas liiga ettevaatlikult. Lõpp oli tal väga hea, kuid selleks ajaks olid liidrid juba liiga kaugel.”

Killing oli seda meelt, et Eesti noored täitsid neile pandud lootused, kuid arenguruumi on veel palju.

“Oli karta, et põlvkondade vahetus võib tuua mõõna-aasta, kuid õnneks on uued talendid peale kasvamas,” ütles Killing. “Rõõmu teeb, et peale Pärnu kahe klubi on teisteski keskustes usinasti harjutama hakatud. Tahan esile tõsta Viljandi treenerite head tööd.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles