Ando Palginõmm: Meistrivõistlused tuleb teha ühe päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Palginõmm.
Ando Palginõmm. Foto: Urmas Luik
Altiuse klubi treener Ando Palginõmm, laupäeval ja pühapäeval selguvad Hansagümnaasiumi spordihallis Pärnumaa sisekergejõustiku meistrid. Kas kõik meie paremad sportlased tulevad starti?

Otsustasime kulude kokkuhoiust lähtudes korraldada Pärnumaa meistrivõistlused vaid laupäeval.



Kahepäevase võistluse eelarve, millest lõviosa moodustab saali rent, oleks tulnud üle 20 000 krooni.



Selle raha eest võiksime bussi rentida ja vähemalt neli korda Tallinna sõita.



Nii Altiuse kui Kalevi klubisse kuuluvatest Pärnu spordikooli kasvandikest peaksid kõik paremad laupäeval väljas olema.



Millistel aladel meistreid selgitatakse?


Võistlejate registreerimine on 9.30–10.30 ja kell 11 algavad meeste 60 meetri tõkkejooks, kaugushüpe ning neidude ja naiste kuulitõuge.



Peale nimetatud alade võisteldakse veel 60 ja 1000 meetri jooksus ja kolmik- ning kõrgushüppes. Medalivõitjad selgitatakse A- ja B-klassis ning täiskasvanute konkurentsis.



Kes võiksid olla favoriidid?


Meie esinumbritest peaks Rain Kask võistlema kaugushüppes, Eleriin Haas kõrgushüppes, Laura-Maria Oja ja Jaak Heinrich Jagor tõkkejooksus ning sprindis, Raine Kuningas ja Liina Laasma kuulitõukes.



Türi kergejõustikuklubi treenerid lubasid tuua meie noortele konkurentsi pakkuma bussitäie tublisid sportlasi. Nende esinumbrid on Grete Šadeiko ja Kristjan Jäärats.



Kas Hansagümnaasiumi hallis on võimalik Eesti rekordeid põrmustada?


Sprindis kindlasti mitte, sest pidurdamise sein on liiga lähedal finišijoonele. Samuti ei saa meie halli 156 meetri pikkusel ringrajal kurvides täiskiirusel joosta.



Veidi kurb on tõdeda, et Pärnus pole sel sajandil korraldatud ühtegi üleriigilist kergejõustikuvõistlust, ei suvel ega talvel.



Peale Tallinna on täismõõtudega kergejõustikuhallid veel Tartus, Võrus, Valgas ja Ahtmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles