Ülereklaamitud glasuurkohuke jäi jõhvikamaitselisele tublisti alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema-isaga Rimi poes sisseoste teinud viieaastane Silver Tapasia võis kohukesi oma maitse järgi valida.
Ema-isaga Rimi poes sisseoste teinud viieaastane Silver Tapasia võis kohukesi oma maitse järgi valida. Foto: parnupostimees.ee

Seitsme kohukese test näitas, et napilt, aga siiski võitis lätlaste Kārumsi ees AS Kohukese jõhvikamaitseline toode ja sama firma poliitiline uustulnuk jäi tahapoole.

Tõele au andes pakkus põhjuse kohukesi testida AS Kohukese jõuline reklaamikampaania – tekkis uudishimu maitsta paljureklaamitud maiust.

Tuleb tunnistada, et AS Kohukese K-kohuke jäi teistele alla eelkõige poliitilise kõrvalmaitse pärast. Nii mõnigi testis osalenu ütles, et maitse pärast ostaks, aga tausta tõttu jätab kindlasti ostmata.

15 testil osalenut jagunesid nii-öelda kolme leeri: kohukeste kirglikud sõbrad, vahetevahel proovijad ja põhimõttelised kohukeste mittesööjad.

Hind ja rasvasus

Testil osalenud märkisid, et tavaliselt eelistavad nad kohukesele kodujuustu või kohupiima. Enamik märkis, et peab kohukesi liiga kalliks, et neid perele magustoiduks osta.

Teine osa testijaist, kes kuulus kohukeste mittesööjate hulka, märkis põhjusena nende rasvasust. “Kaloritekuhja pärast jätavad kohukesed mu külmaks, kuigi muidu olen meeletu kohupiimasõber,” märkis testi käigus kohukesi esimest korda proovinu.

“Olen kohukeste fänn ja sööksin kõiki, aga ostan ikka hinna järgi: kui mõni kohuke on soodushinnaga müügil, ostan kogu perele, muidu söövad neid põhiliselt lapsed,” rääkis end kirglikuks kohukeste sõbraks nimetanu.

“Ise eelistan kohupiima, seda saab oma maitse järgi maitsestada, aga lastelastele vahel ostan kohukesi maiustuseks. Üldiselt pean ma neid kalliks,” märkis teine.

Osa testile tulnuid hõiskas juba kohukeste peale vaadates, et on Kārumsi sõber.

“Ma sööks ainult Kārumsit, kui nad nii palju ei maksaks,” teatas noormees. Teine meestestija kiitis: “Läti piimatooted on oluliselt paremad kui Eesti omad. Kui Lätti satun, ostan isegi piima sealt kaasa.”

Lätlaste kohukeste puuduseks peeti hinna kõrval väljanägemist – pakend pole ostmakutsuv. Suurimad kohukeste asjatundjad pidasid “lätlast” liiga vedelaks ja magusaks.

Uudistoode keskpärane

Niisiis paljuräägitud K-kohuke, mille reklaam jõudis enne tänavale kui toode poodidesse, osutus AS Kohukese testile valitud toodetest kõige kehvemaks. Jõhvikas oli konkurentsitult parim, kuigi üldiselt arvati, et moosi võiks veelgi rohkem sees olla, aga kiideti ka Black mama kohukesi. Üldiselt arvati, et Black mama kohukesed on sellised klassikalised lapsepõlvemaitselised.

Uustulnuka hindamisel olid arvamused seinast seina: ühed leidsid, et uudistootega pole vaeva nähtud, maitse on keskpärane, teised aga hindasid maitset päris heaks. Paraku lisasid peaaegu kõik, et poest nad seda kohukest ei osta - just poliitilise kõrvalmeki pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles