Eesti noored sõudjad teenisid Šveitsis neli pjedestaalikohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22aastane Pärnu kalevlane Allar Raja võitis eduka sõudehooaja viimasel võistlusel, üheksa kilomeetri pikkusel maratonil Šveitsis kolmanda auhinna.
22aastane Pärnu kalevlane Allar Raja võitis eduka sõudehooaja viimasel võistlusel, üheksa kilomeetri pikkusel maratonil Šveitsis kolmanda auhinna. Foto: parnupostimees.ee

Sõudehooaja viimasel vaatusel, ühepaatide maratonil Šveitsis võitis Pärnu kalevlane Allar Raja tippmeestega konkureerides kolmanda auhinna.

Vohlensee jõel 19. korda toimunud üheksa kilomeetri pikkuse võistluse Armada Cup stardijoonele rivistus 162 sportlast kõigist Euroopa sõuderiikidest. Eesti delegatsiooni juhi Matti Killingu sõnade kohaselt oli prestiižika võistluse auhindu tulnud jahtima palju nimekaid sõudjaid.

Teine koht oli käeulatuses

“Vohlensee jõel kohtas viimaste aastate maailmameistrivõistluste finaliste ja medalimehi ning -naisi,” rääkis Killing Pärnu Postimehele. “Seni on Armada Cupil eestlastest suutnud vaid Jüri Jaanson esikolmikusse jõuda, tema kollektsioonis on selle võistluse võit ja kaks teist kohta.”

Treener Killingu käe all kaheksandat aastat harjutav Raja pääses stardisaginast hästi minema ja noormees püsis üle poole distantsi neljandal kohal.

Viimastel kilomeetritel tõstis 22aastane kalevlane tempot ja ületas lõpujoone rajarekordi püstitanud ameeriklase Steve Tuckeri ning sakslase Robert Sensi järel kolmandana. Võitjale kaotas pärnakas 40 sekundiga, kuid teine koht jäi Rajal viie sekundi kaugusele.

Oma vanuseklassis kuulus Rajale kindel esikoht. Järgmised pjedestaaliastmed kuulusid Saksamaa tulevikulootustele Karsten Brodowskile ja Jens Gurkile. Üksikaeru kahepaadimees Alvar Räägel pidi startima viimastest ridadest ja tema suutis kerkida üldarvestuses 65. ning juunioride seas kaheksandale kohale.

Rauno Talisoo (Pärnu Kalev) sai kuni 18aastastest noormeestest kohalike sõudjate Michael Schmidi ja Emanuel Hoppenstedti järel kolmanda auhinna.

15-16aastaste poiste konkurentsis olid kaks kiiremat sakslased Philipp Birkner ja James Zaremba. Viljandi sõudeklubi esindaja Martin Neerot teenis kolmanda koha medali.

B-klassi neidude arvestuses edestas esimesena finišeerinud kalevlanna Kaisa Pajusalu lähimaid konkurente ligi nelja minutiga. Teise koha vääriliselt sõudis Martina Schmidli ja kolmas oli Isabelle Berchtold (mõlemad Šveitsist).

A-klassi esimese auhinna viis Anika Kniest Saksamaale, teiseks tuli kodujõel võistelnud Marlene Stofer ja kolmanda koha sai Pajusalu klubikaaslane Helen Tinkus.

Kõik noored oli tublid

Küsimusele, kas meie noorte südi esinemine oli üllatus, kostis treener Killing: “Võtsime kaasa vaid parematest paremad ja tuleb tunnistada, et kõik noored olid väga tublid. Allar Raja kolmas üldarvestuse koht on väga kõva sõna, sest tema taha jäi palju selle ja eelmise aasta maailmameistrivõistluste medalimehi.”

Väärib märkimist, et Raja on sel aastal võitnud ühepaadil Eesti meistrivõistluste pronksi ja mullu tuli noormees kullale.

“Allar on üks nendest noortest, kes hingab Eesti eliitneljapaadis istujatele kuklasse,” märkis treener Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles