Kein Einaste pääses olümplaste ritta

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula/Postimees

Häädemeestelt pärit, nüüd küll Tartus elav ja õppiv, kuid nagu tema suur eeskuju Andrus Veerpalugi kasvatajaklubi Jõulule truuks jäänud suusasprinter Kein Einaste (pildil numbriga 12) tsementis eestlaste ning oma senise karjääri parima, seitsmenda kohaga Otepää MK-etapil enda koha vähem kui kuu aja pärast Vancouveri olümpiamängude stardirivis.


Einaste on koos Veerpaluga tulnud kaks korda Eesti meistriks sprinditeates ja tänavu esimest korda klassikasprindis individuaalsele kullale. 2008. aasta talvel rõõmustas ta kodupublikut teise kohaga Skandinaavia karikasarja Jõulumäe etapil.



Maailmaareenil läbilöömise märke näitab tänavune hooaeg, kus Einastel oli enne Otepää võistlust kirjas 13. koht Kuusamo MK-etapilt.



Kanadas Vancouveris algab Einaste võistlus 17. veebruaril kvalifikatsiooniga kohaliku aja järgi kell 10.40 ehk eestlastest telerivaatajatele kell 20.40. Veerandfinaalid sõidetakse kell 22.55, poolfinaalid 23.30 ja finaal 23.55.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles