Oja tänava pikenduse tulevik selgub sügiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehitajate teelt Pärnu haigla poole Oja tänavale pöörates leiab eest kruusatee, millega ei võeta varasematele lubadustele vaatamata enne Via Balticaga seotud ehitustöid 2008. aastal midagi ette.

“Praegune olukord ei rahulda haiglat ega kliente,” rääkis Pärnu haigla haldusteenistuse juhataja Riho Tipp. Kui hoone 2004. aasta lõpus valmis, väitis linnavalitsus haiglale, et eelarvest jäi teelõigu asfaltimiseks raha puudu. Töö lubati lähiaastail ära teha, kuid olukord pole seni muutunud.

19. juulil saatis haigla nii maanteeametile, kes Ehitajate teel toimetab, kui linnavalitsuse majandusosakonnale kirja, milles sihtasutus väljendab oma rahulolematust juurdepääsuteede olukorra üle. Tagasisidet haigla saanud ei ole.

Linnavalitsuse majandusosakonna teede peaspetsialist Tõnu Kuusik selgitas tööde edasilükkamist Ehitajate tee peatse ümberehitusega. “Ootame, kuni maanteeametis valmib Via Baltica projekt, võib-olla ei ole sellega Oja tänava väljasõit üldse lubatudki,” märkis ta.

Planeerimisosakonna planeeringute spetsialisti Reeda Agana sõnul ei ole varem kõnealuse teelõigu kohta täpsemat projekti tehtudki. “Haigla projekt on väga ammu valminud, siis Oja tänava pikendust põhjalikult ei planeeritud,” rääkis ta.

Seoses Via Baltica ehitusega algavad Ehitajate teel 2008. või 2009. aastal suuremad tööd, mille käigus võib tee võtta nelja- kuni kuuerealise magistraali mõõtmed.

Maanteeameti europrogrammide osakonna juhataja Urmas Konsap lubas vastavat eelprojekti sügiseks. “Sellega määratakse ka väiksemate teede kogumine,” lausus ta. Tööde kestvuseks arvab ta vähemalt kaks aastat.

Oja tänava pikenduse väljaehitamist takistab ka tee kehv asukoht: see jõuab Ehitajate teele 70 km/h kiirusepiiranguga ja halva nähtavusega käänulisel lõigul.

Maris Kuuda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles