Kohus karistas Gunnar Suurt kolmeaastase vangistusega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus karistas endist kõrget politseiametnikku Gunnar Suurt (esiplaanil) korduva altkäemaksu võtmise eest kolmeaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga.
Pärnu maakohus karistas endist kõrget politseiametnikku Gunnar Suurt (esiplaanil) korduva altkäemaksu võtmise eest kolmeaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus karistas endist kõrget politseiametnikku Gunnar Suurt korduva altkäemaksu võtmise eest kolmeaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga, Suur lubas kohtuotsuse edasi kaevata.


Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus soovis Suure karistamist tingimisi nelja-aastase vangistusega niisama pika katseajaga. Suure kaitsja vandeadvokaat Janno Kuusk palus oma kaitsealuse tema süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista.

Novembris lõpetas maakohus otstarbekuse kaalutlustel menetluse Suure kaassüüdistatavate, Hansaliisingu Lääne-Eesti regiooni endise juhataja Joel Miti ja ööklubi Sunset omaniku Olga Aasavi suhtes.

Evestuse hinnangul ei olnud Miti ja Aasavi süü suur ning nende osas menetluse jätkamiseks puudus avalik huvi. Kohus nõustus riigiprokuröriga ja lõpetas menetluse. Vastavalt kohtumäärusele peavad Mitt ja Aasav kumbki maksma riigituludesse 30 000 krooni.

Kunagine Pärnu prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar, Lõuna prefektuuri nõunik ja julgestuspolitsei ülemkomissar Suur ennast korduvas altkäemaksu võtmises süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse järgi andsid AS Hansa Liising Eesti Lääne regiooni endine juhataja Mitt ning ööklubi Sunset omanik Aasav Suurele altkäemaksu. Suur kasutas politseisüsteemis kõrgetel ametikohtadel töötades ära oma ametiseisundit ning lahendas Miti ja tema tuttavate pahandusi politseiga.

Suur aitas Mitti pääseda ühe ööklubi kakluse ja avalikus kohas urineerimise väärteomenetlusest ning Miti kaht sõpra politseinike solvamise kriminaalasjast.

Vastutasuks võimaldas Mitt Suurele kasulikke autoliisingu lepinguid ja Aasav andis talle 40 000 krooni protsendita laenu.

Suur suunas julgestuspolitsei ülemkomissarina oma alluvaid Aasavi ööklubisse Sunset turvameesteks, kuigi politseiteenistuse seadus ei luba politseinikel samal ajal teise tööandja juures ametis olla. Seadus lubab politseinikel samal ajal töötada pedagoogilisel, teaduslikul või loomingulisel tööl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles