Internetipood lõpetas kelmuste pärast tegevuse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Tarbijakaitseamet teavitas eile tarbijaid Local Hold OÜ internetikaupluse www.ehituspood.ee tegevuse lõpetamisest ja ettevõtte suhtes alustatud likvideerimismenetlusest.

Tarbijakaitseamet teatas, et on saanud üle kümne kaebuse tarbijailt, kes olid tellinud internetipoest kaupa ja tasunud selle eest ettemaksuga. Tellitud tooteid inimesed kätte ei saanud ja ettemakstud raha firma ei tagastanud.

Internetikauplus ehituspood.ee tegutses vaid kolm kuud, kuid suutis selle ajaga tekitada poolteist miljonit krooni võlgu.

Ehituspoe juht Janar Kosman on 2003. aastal kord juba kelmuse eest kohtulikult karistatud. Tookord küll vaid tingimisi.

Et Kosmani katseaeg kehtib 2007. aasta hilissügiseni, võib ta nüüd kelmuse eest reaalselt vangi minna.

Teisipäeval kuulutas Harju maakohus välja netikaupluse haldaja OÜ Local Holdi pankroti. Haldur Aivar Leismann tegi avalduse tingimisi karistatud Kosmani vastu kriminaalmenetluse algatamiseks.

Pankrotihaldur Leismann ütles BNSile, et pankrotiavalduse läbivaatamisel esitas ta kohtule arvamuse, et ettevõte oligi asutatud kelmuse eesmärgil. “Ükski normaalne äriühing ei saa kolme kuuga endale poolteist miljonit krooni võlgu tekitada,” sõnas Leismann.

Ettevõtte likvideerimine algatati tegelikult juba augusti lõpus, kuid Leismanni sõnade järgi ei saanud ei likvideerija ega ajutine haldur vahepealse aja jooksul kätte firma raamatupidamisdokumente.

Selgus, et ettevõttel puudub vara, mistõttu klientide lootus pankrotimenetluses oma raha tagasi saada on peaaegu olematu. Küll aga on võimalus Kosmani süüdimõistmise korral pankrotikuriteos esitada tema vastu hagi kahju hüvitamiseks.

Lootust ei maksa seega päriselt kaotada. Netipoe likvideerimisteade ilmus Ametlikes Teadaannetes 30. augustil.

Kõik tarbijad, kellel on nõudeid Local Hold OÜ vastu, peavad need esitama ettevõtte likvideerijale nelja kuu jooksul (s.o kuni 29. detsembrini 2006). Likvideerijaks on Jaak Meier osaühingust Likvideerimisteenused, Jõe 5, 10151 Tallinn, tel 626 1265, info@likvideerimine.ee. Nõudele tuleb lisada tasumist tõendavad dokumendid.

Tagasi üles