Hõbedane Kimber sihib sajakilost kangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiiu Kimber naasis veteranide jõutõstmise Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedaliga.

„Kaks tippu on, sakslane ja tšehh, need on ka maailma kõvemad, aga muidu on meie vanuseklassis tase ühtlane,” meenutas Kimber ühe ala – lamades surumise – tiitlivõistlust.

Konkurentsi puudumise üle hõbemedalivõitja kurta ei saanud. Et jõutõstmise kandepind aasta-aastalt laieneb, pääsevad suurvõistlustele vaid valitud: Kimberi vanuseklassis osalesid Tšehhis Moravskoslezský krais asuvas Pärnu-suuruses Frýdek-Místekis paarkümmend naist.

„Eva Speth oli kõigist pikalt üle, aga naine, kes mind eelmisel aastal 10 kiloga edestas, jäi mulle seekord 2,5 kilogrammiga alla,” oli 82,5 kilo raskuse kangi üles saanud ja Eesti rekordi püstitanud Kimber võistlusega rahul. „Ursula (Eulenstein – U. H.) esines küll kergemas kaalus, aga kui natuke alla võtan, läheme järgmisel aastal jälle rinda pidi kokku.”

Peale kaalus allavõtmise on Kimberil aastaks 2007 teisigi plaane: parandada isiklikku rekordit ja esineda korralikult Saksamaal toimuvatel jõutõstmise maailmameistrivõistlustel.

„Kunagi tahaks sada kilo kätte saada,” sõnas Kimber. „Ma pole sellise plahvatusliku jõuga, edenen ikka paari kilo haaval, aga küll see sada kunagi tuleb.”

Järgmisel aastal saab Kimber ka seltsilise, kellega seltsis tiitlivõistlustele sõita.

„Eesti absoluutne meister Inna Terasmaa saab 40, jõuab ka tõsiste naiste hulka,” muigas Kimber. „Usun, et Saksasse läheme juba koos.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles