Kaja Must: Alustame dialoogi linnapea Toomas Kivimägiga

, Pärnu linna kodanik (sotsiaaldemokraat)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Must.
Kaja Must. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kohalike omavalitsuste volikogude valimiste eel sai Pärnu Postimehest lugeda Toomas Kivimägi kümmet valimislubadust, millest üks kõlas nii: “Taastame usaldusliku dialoogi Pärnu linnavalitsuse ja linnakodanike vahel, samuti Eesti Vabariigi valitsuse ja Pärnu vahel” (PP 16.09.2009).


See valimislubadus annab julgust alustada dialoogi Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga. Julgustav on asjaolu, et sotsiaaldemokraadid Mark Soosaar ja Garri Raagmaa kogusid heauskselt temanimelisele valimisliidule hääli. Dialoogi teemaks on eelnõu, millega kümne protsendi võrra tahetakse kärpida linnaametnike ja allasutuse töötajate palka.



See eelnõu näitab paraku linnapea poliitilist ebaküpsust, sest isegi reformierakondlasest rahandusminister ei ole rakendanud nii räiget palgakärbet, kus madalapalgalistele selline koormis pannakse. See on vaesuse tekitamine.



Õnneks on eelnõu veel vastu võtmata ja saab teha valikuid. Meedias on seda eelnõu kommenteerinud küll abilinnapea Annely Akkermann (IRL) ja volikogu aseesimees Epp Klooster (SDE), kuid linnapea Kivimägi pole lausunud musta ega valget.



Teadaolevalt on võimalus saada Eesti Vabariigi valitsuselt saneerimise korras Pärnule 30 miljonit tagastamatut laenu. Siis saaks loobuda palgakärbetest. Teatavasti käib saneerimisega kaasas rahandusministeeriumi kontroll ja olulistes asjades otsustamisõigus.



Seega väheneb linnapeade vastutus ja võiks peatada töölepingu abilinnapeaga rahanduse alal, saaksime veel kokkuhoidu. Kindlasti alaneks linnapeagi töökoormus oluliselt ja võiksime kärpida suurema protsendi tema palgast ja esinduskuludest. Siis oleks hunt söönud ja lambad terved.



Kui rahandusministeerium oleks kontrollinud eelmise linnavalitsuse tegemisi, ei ägaks Pärnu linn praegu võlakoorma all. Seega on 30 miljonit ja rahandusministeeriumi kontroll igati teretulnud. Nii väheneb praeguselgi linnavalitsusel võimalus teha väärtoiminguid. Kahaneb vaesuski. Milline on teie seisukoht, härra linnapea? Teadmiseks, et Euroopas on kuulutatud 2010. aasta vaesuse vastu võitlemise aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles