Avalik kiri: Pärnu linnapeale Toomas Kivimägile ja linnavolikogule seoses palgakärbetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Meid sundis kirjutama 7. jaanuari Pärnu Postimehes ilmunud artikkel “Pärnu kärbib allasutuste palku”. Selles teavitati, et kultuuri- ja sotsiaaltöötajaid tabab kümneprotsendine palgakärbe.


Tammiste hooldekodu hooldustöötaja brutopalk on 5280 krooni ja teenindustöötajal 5010 krooni, millest inimene saab kätte ligikaudu 4500 krooni. Plaan sellest palgast veel kümme protsenti kärpida sundis Tammiste hooldekodu hooldustöötajaid avalikult appi hüüdma.



Soovitame Pärnu linnapeal Toomas Kivimägil ja kaaslinlastel lugeda 14. jaanuari Pärnu Postimehest Teet Roosaare artiklit “Numbrid inimeste asemel”. Tsiteerime lõiku sellest artiklist: “Oma hind, õigemini inimväärikus on Pärnu kultuuri- ja sotsiaaltöötajatelgi. Kui volikogu liikmed näevad neis inimesi, jätavad nad kultuuri- ja hoolekandeasutuste töötajate palgajuhendi vastu võtmata.”



14. jaanuari “Aktuaalses kaameras” ütles üks meie hoolealustest väga tabavalt, et võtku linnasaksad seegi vähene raha endale ja majandagu end sellega ära, võib-olla suudavad nad seda ja neil jääb raha isegi üle. Tuleb meelde vanasõna “Suuga teeme suure linna …”.



Küsimusele, kas linna allasutuste töötajatel vähendatakse palka, vastas Kivimägi: “Ei saa öelda, et palk väheneks” (“Pärnu võimuliit koostab uut eelarvet”, PP, 22.10.2009).



Meie oleme osa neist inimestest, kes hääletasid Toomas Kivimägi valimisliidu poolt. Meenutame enne valimisi öeldut. 28. augusti 2009 Pärnu Postimehes ütles Toomas Kivimägi: “Meie eesmärk on üks! Võita valimised ja koos sellega muuta kardinaalselt Pärnu linna juhtimise kultuuri ja kvaliteeti, pöörata linnavõim üle pika aja taas näoga pärnakate poolt.”



Härra Kivimägi, linnavalitsus ja linnavolikogu! Meie, abipalujad, oleme kõik elupõlised pärnakad ning meil on teile palve. Kui te neljapäeval lähete meie pisikese palga kärpimist otsustama, ärge meie päid siis giljotiini alla seadke. Seda selleks, et teil oleks ikka rohkem pärnakaid, kelle poole te oma ausa näo saaksite edaspidigi pöörata. Jõudu teile tarkade ja õiglaste otsuste tegemisel!



Tammiste hooldekodu töötajad ja Pärnu hoolekandetöötajad (26 allkirja)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles