Juhtkiri: Volikogu näitab nägu

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Siiani on oktoobris valitud Pärnu linnavolikogul läinud kui lepase reega. Otsused on raekoja saalis saanud kinnituse pika aruteluta, võimuliidu distsiplineeritus on olnud peaaegu eeskujulik.


Homne volikogu istung võib aga paljastada linnavolinike tegeliku näo. Siiani pole võimuliidu survet volinikele õieti vaja läinud.



Seekord on arutusel juba palju paksu verd tekitanud Pärnu linna haridus-, hoolekande- ja kultuuriasutuste töötajate palkade kärpimise eelnõud. Kärpenoa alla minejatele ei anta isegi mingit ajalist lootust, millal võiks nukker olukord taas paraneda.



Tuletagem meelde, et valimistel kõige enam kohti saanud Toomas Kivimägi valimisliit kinnitas enne valimisi, et neil ei ole volikokku jõudmisel hääletamisel sundust, iga valimisliidu liige võib seal hääletada oma südametunnistuse järgi. Kärpida niigi madalapalgaliste palku on just see otsus, kus peaks avalduma iga linnavoliniku südame suurus.



Ei saa ju olla nii, et näitlejast linnavolinik toetab haridus- ja hoolekandeinimeste palkade vähendamist, kuid hääletab vastu kultuuritöötajate kärpele. Või sotsiaaltöötajast volinik, kes kahel käel toetab haridus- ja kultuuritöötajate rahakoti puistamist, kuid jätab puutumata sotsiaaltöötajad.



Pingelist hääletamist saab oletada näiteks sotsiaaldemokraatide viimaste päevade avalduste põhjal, mis on olnud väga kärpekriitilised.



Ühesõnaga: linnavalitsus võiks igaks juhuks arvestada väljavaatega, et need kärpe-eelnõud kukuvad läbi. Milline on sel juhul plaan B?



Nendest otsustest huvitatud inimestel on põhjust võtta homme koht sisse raekoja rõdul külaliste ridades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles