Superkrossihooaeg algas Taalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Schultz (vasakul) võitis superfinaali, Vahur Kupper teenis esiveoliste klassis esikoha.
Rainer Schultz (vasakul) võitis superfinaali, Vahur Kupper teenis esiveoliste klassis esikoha. Foto: Krister Kamla

Superkrossi Erki Spordi karikasarja avaetapil Taali jäisel rajal selgusid kiireimad kuues autoklassis, võistluspäevale lisas tublisti värvi külgvankrimeeste võidukihutamine.


“Kuigi ootasime autosportlastelt aktiivsemat osavõttu, võib sarja esimese etapiga igati rahule jääda,” rääkis Erki Spordi president Eiki Eriste Pärnu Postimehele. “Ilm oli väga ilus ja libe rada nõudis sõitjatelt suurt meisterlikkust. Nii mõneski klassis võidutsesid eelmise hooaja edetabeli tipus lõpetanud mehed, kuid kerge neil polnud, pinget jagus nii eelsõitudesse kui finaalidesse.”



Kairo Kallas jätkas mullust võidukäiku


Taali lumerajakrossi esimesed võitjad selgusid noorteklassis, kus mullu sarja võitnud Kabli poiss Kairo Kallas ei andnud vastastele suurt sõnaõigust. Kallas oli kiireim nii kvalifikatsioonis, kahes eelsõidus kui finaalis.



Teise koha vääriliselt kihutas jäisel rajal Tanel Tepandi ja kolmandaks tuli Janar Lehtniit. Kaks esimest roolisid B-klassi autot ja Lehtniit kihutas A-klassi masinal.



Tagaveoliste autode konkurentsis jätkas eelmise aasta võidukäiku Kalmer Vaht Elvast, kes edestas kõigis sõitudes oma ainukest konkurenti Ainar Arulat Taalist.



Mõlemad mehed on truuks jäänud Žigulidele.



Esiveoliste autode eelsõidud näitasid, et kõrgeimat pjedestaalikohta ihkavad paljud mehed. Eelmise aasta meistrile Vahur Kupperile Pärnust andsid tõsise tormihoiatuse Lauri Telling, Raimo Reek, Rainer Schultz ja 14aastane Janno Ligur Karksi-Nuiast.



Ülipõnevas finaalsõidus vahetus liider iga ringiga, ometi suutis Kupper oma Opeliga esimesena üle lõpujoone tuisata. Schultz pidi leppima teise kohaga ja kolmandana kihutas finišisse Reek. Ivo Ibrus sai neljanda, Siim Ots viienda ja Ligur kuuenda koha.



Sõitu hästi alustanud Tellingule läks kalliks maksma pisike sõiduviga kiires kurvis ja superkrossil debüteerinud Margus Ollino oli kaheksas.



Mehine duell esikoha nimel


Vabaklassi otsustavas sõidus pidasid Reek ja Schultz maha põneva esikohaheitluse. Üheksa ringi kihutasid teineteist hästi tundvad konkurendid ratas rattas, alles viimasel tiirul suutis Reek napi edumaa saavutada ja sõidu võita. Kolmanda pjedestaalikoha hõivas Madis Tafenau ja neljandana jõudis lõpujoonele Moskvitši roolinud Andreas Aruaas.



Rahvakrossi sarjas sõitvate autosportlaste sõitudeks muudeti Taali rada veidi käänulisemaks. Eelsõitude järel võis oodata, et finaalis tuleb kolme-nelja mehe vahel pingeline esikohaheitlus, kuid nii ei läinud.



Toyotal kihutanud Tõnu Peek haaras liidrikoha juba avaringi esimesest kurvist väljudes ja ette ta jäigi. Tänu jälitajate omavahelisele pukslemisele suurendas Peek oma edumaa ligi paarisaja meetri pikkuseks ja liider võis viimastel tiirudel juba veidi gaasi maha võtta.



Heitluses madalamatele pjedestaalikohtadele oli edukaim Anti Peder ja kolmanda auhinna teenis kahes klassis võistelnud Ivo Ibrus.



Külgvankriga mootorrataste võidukihutamisel saavutasid kolme sõidu kokkuvõttes esikoha vennad Sverre ja Alar Lamp, teiseks tulid Kert Varik ja Erkki Kõiv ning kolmanda autasu teenisid Tanel Reesna ja Andrus Kiskonen.



Võistluspäeva viimases vaatuses, superfinaalis kihutas esimesena lõpujoonele Rainer Schultz, kannul Raimo Reek ja Janar Lehtniit.



Superkrossi karikasarja järgmised etapid tulevad veebruaris Viljandi ja Pärnu jääradadel. Jaanuari viimasel pühapäeval korraldab Erki Sport Pärnu lahel traditsioonilise jäärajavõistluse, kuhu on oodatud nii rahvasportlased kui litsentsiga võidusõitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles