Autosportlased kihutasid Valgeranna jäärajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autospordifännid nautisid sõiduautode jäärajavõistluse Eesti karikasarja avaetapil ja Pärnumaa meistrivõistlustel Valgerannas kahel päeval ülipõnevaid esikohaheitlusi.

Võidusõidu avapäeva hommikul juba enne päikesetõusu kohale jõudnud Vändra tiimi hooldemehed rääkisid, et sel aastal superkrossist loobunud Martin Saar on seadud endale sihi võita jäärajasõidus Eesti karikas ja tulla autokrossis Eesti meistriks.

Lehemehe küsimusele, kas võidusõitja kinnitab või lükkab abimeeste sõnad ümber, kostis Saar: “Eks tänane ja homne päev näita, kui kiire mu auto on. Usun, et suudan siit esikohapunktid saada.”

Martin Saar tegi kahes klassis puhta töö

Kolm tundi hiljem alanud ja pühapäeva pärastlõunal lõppenud võidukihutamine käredas pakases näitas, et Vändra parima autosportlase ootused-lootused täitusid. Volkswagen Golfi roolinud Saar võitis ülekaalukalt esikohakarikad nii tänavasõidu- kui piikrehvide ERK-klassis.

Noorte konkurentsis oli võidusõitu jälginud publiku üks lemmikuid 15aastane Grete Männikus, kes viis Valgerannast kaasa kolm auhinda. Lada Samaral kihutav neiu võitis Vändra poisi Janno Õisi (Honda Civic) ees ERK-klassi sõidu, teenis piigiklassis Pärnumaa meistritiitli ja tuli tänavasõidurehvidega autode arvestuses Siim Hiievälja (Suzuki Swift) järel teiseks.

Noorteklassis autasustati Pärnumaa hõbemedaliga Sander Tomsonit (Porsche 944) ja pronksmedal riputati Taavi Ilvese (Honda Civic) kaela. Neljaveoliste tänavasõiduautode kiireim oli Riho Rähn (Mitsubishi Lancer EVO 9). Maakonna meistrivõistluste pjedestaalile kutsuti Lauri Telling (Audi 200), Andres Hall (Subaru Impreza) ja Ülar Härm (Audi 200).

Kõige kiiremas, piikrehvide 4WD-klassis oli veenva ülekaaluga parim Subaru Imprezat taltsutav Georg Gross. Teise auhinna teenis Helmet Palm (Mitsubishi EVO 8) ja kolmandaks tuli Aare Pukk (Subaru Impreza).

Mart Pent on jäärajasõidu fänn

Jäärajavõistluse viimases vaatuses kihutanud krossiautode meesmehesõidus püsis Pärnu noormees Tauri Jaanson (Opel Astra) viis ringi liidrikoha hõivanud Saare tempos.

Paraku otsustas Jaansoni sõiduk kuuendale tiirule minnes juhiga töölepingu lõpetada ja vändralasel jäi sõiduvõit vaid vormistada.

Valgeranna jäärajasõidule karikad välja pannud Sekk Autokaupade juhataja Mart Pent oli üllatunud, et miinuskraadidele ja läbilõikavale tuulele vaatamata oli nii palju pealtvaatajaid kohale tulnud.

“Tänu sellele, et Erki Sport on suutnud palju aastaid korraldada väga ladusalt kõikvõimalikke autospordivõistlusi, tulevad tõelised fännid iga ilmaga oma lemmikutele pöialt hoidma,” ütles Pent. “Meie kauplus on juba pikka aega võtnud oma peale jäärajasõitude toetamise ja kindlasti anname oma panuse ka tulevikus vahva võidusõidu õnnestumisele.”

Sel talvel korraldab Erki Sport Pärnu lahel veel ühe jäärajasõidu. Märtsi esimesel nädalavahetusel toimuval võistlusel konkureerivad auhindadele meeskonnad, kuhu kuuluvad isa ja poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles