Andrus Kallastu teeb loomingust ülevaate

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval leiab Pärnus aset Kallastu muusikafestival, mille kontserdid toimuvad nii suvepealinnas kui Helsingis.

Festivali keskmes on Pärnus kasvanud helilooja, dirigent ja muusikauurija Andrus Kallastu. “Minifestival, millega tähistan oma neljakümnendat sünnipäeva, on seni ulatuslikem minu teoste ettekandmiseks korraldatud ettevõtmine,” tõdeb Kallastu.

Kallastu on muusikat kirjutanud üle kahekümne aasta. “Muusika ilma ettekandeta jääb ulmeks. Tutvustades selle festivali kontserte, on mul suur rõõm esitleda paljusid häid sõpru-interpreete, kes on võtnud vaevaks minu lugudega tegelda ning kes on neist enda jaoks ehk midagi väärtuslikku leidnud,” laususb ta.

Laupäeval kell 15 raekojas algaval kontserdil esitab noor eesti viiuldaja ja dirigent Mikk Murdvee festivali raamteose “Melodia”. Seejärel laulab Kallastu kauaaegne kolleeg Soome Raadio kammerkoori ajast Jürgen Michael Keitel ning klaveril mängib noor helilooja ja pianist, selle aasta Jyväskylä pianistide konkursi kolmanda preemia laureaat Ville Matvejeff.

Samal päeval kell 16 võib Pärnu Kunstide majas kuulata-vaadata multimeediakompositsiooni “Atemlos”, mille loojad on Kallastu kõrval näitleja ja lavastaja Rein Laos ning fotograaf ja kujundaja Haide Rannakivi.

Kell 17 algaval kontserdil Eliisabeti kirikus esineb nii vana kui uue muusika ettekandjana tuntud soome laulja ja tšellist Heikki Kulo. Festivali ühe esiettekannetest teeb üks väljapaistvamaid eesti flötiste, jõulise loomingulise laboratooriumina tegutseva ansambli Küberstuudio kunstiline juht Monika Mattiesen. Kontserdi orelipartiid esitab helilooja ja organist Toomas Trass.

Kell 19 jätkub festival Pärnu uue kunsti muuseumis kaunite kunstide ja veiniga.

Kontsert Helsingi Temppeliaukio kirikus leiab aset 17. aprillil. Festivali kõigile üritustele on sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles