Marjaliisa Umb: Seiklussport pakub mõnusat vaheldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjaliisa Umb.
Marjaliisa Umb. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF
Purjetaja Marjaliisa Umb,
olete seiklusspordi suur fänn. Kas stardite pühapäeval Jõulumäel võistlusel “Nike Winter Xdream 6”?

Olen üle kahe aasta sellistel üritustel käinud ja kindlasti lähen pühapäeval võistlustulle. Meie tiimis on veel Anu Taveter ja Andres Sepp.



Mida kujutab endast pühapäevane seiklusspordivõistlus?


Kolmeliikmeliste võistkondade eesmärk on seitsme tunniga läbida võimalikult palju kaardile kantud kontrollpunkte. Läbitavate punktide arv ja läbimise järjekord on vabalt valitav; võrdsete punktide korral otsustab paremusjärjestuse raja läbimise kiirus.



Kas seda võistlust võiks talvel nimetada suusaorienteerumiseks?


Nii see ei ole, sest liikuda võib jalgsi, räätsadega, suuskadega, uiskudega, jalgratastega, tõukeratastega, kelkudega, tõukekelkudega või muude vahenditega. Motoriseeritud või looma jõul liikuvate abivahendite kasutamine on loomulikult keelatud.



Sõltuvalt lumeoludest võib edukaks osutuda üks või teine liikumisviis. Võistkond võtab võistlusele kaasa oma liikumisvahendid ja valib, mil viisil rada läbida.



Kui pika distantsi peavad võistkonnad läbima?


Kõiki kontrollpunkte läbiva raja linnulennuline pikkus on ligi 25 kilomeetrit. Maastikule on pandud 28 kontrollpunkti ja võistlejaid ootab üks lisaülesanne.



Võistluskeskuses on varustuse ala, kuhu saab jätta isiklikke asju ja liikumisvahendeid. Rajal olev tiim võib võistluse ajal vaid selles alas abivahendeid võtta.



Milleks on purjetajal vaja talvises metsas seigelda?


Seiklussport pakub nii talvel kui suvel mõnusat vaheldust. Väga põnev on end hoopis teistsuguses keskkonnas heas seltskonnas proovile panna. Kindlasti läheme pühapäeval head tulemust püüdma, kuid hoopis tähtsam on osavõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles