Uno Mäe: Jätame presidendi vastuvõtu seekord ära!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teen Eesti Vabariigi presidendile Toomas Hendrik Ilvesele ettepaneku jätta ära tänavustest Eesti Vabariigi aastapäeva pidustustest presidendi kätlemistseremoonia ja vastuvõtt. Sellise kuluka ja suurejoonelise rõõmupeo ärajätmiseks on mitu põhjust.


Meie majanduses on raske aeg, riigieelarve täitmisega on raskusi, eelarvet on valusalt kärbitud. Oluliselt on vähenenud või vähenemas tervishoiu-, haridus-, sotsiaal- ja kultuuritöötajate palgad.



Paljudel meist on raskusi pere toitmisega ja tuleb kannatada külma tuba. Seepärast on lubamatu pidada ”katku” ajal suurejoonelist riigi sünnipäevapidu.



Pillavalt valitsemise ja pillerkaaritamisega ei hakka enamik meie rahvast iialgi praegusest paremini elama.



Ma ei mõista, miks üldse on kutsutud pidulisi ligi 500. Piisaks 30st eriti silma paistnud Eesti inimesest, kelle vaev ja pingutused on aidanud inimesi tagasi elule. Need on tublid arstid, päästetöötajad.



Teisalt mõistan poliitikuid ja nende abikaasasid, kellel on tugev soov eksponeerida oma uusi ülikondi ja kalleid kleite. Nad on ju esimese Eesti väljavalitud esindajad.



Kuludesse ei kanta ainult rikkalikult kaetud lauad hõrgutiste ning rohke vahuveini ja konjakiga.



Kulu on poliitikute vastuvõtule sõitmine maksumaksja raha eest soetatud autodega. Kulub hulk kütust, paljud jäävad pärast pidu hotellidesse öömajale. Kord jälle oma tööpostile jõudes esitatakse komandeeringuarveid.



Arusaamatu, miks kutsutakse presidendi vastuvõtule ikka ühtesid ja samu tegelasi, kelle hulgas on nii kunagisi NLKP liikmeid kui kurjategijaid.



Tunnistan ausalt, et ei tunne kadedust, kuna pole sellesse seltskonda kunagi sattunud.



Solvunud olen aga sellepärast, et kogu pillerkaaritamine käib maksumaksja raha eest.



President võiks piirduda aastapäevasoovidega televisiooni vahendusel. Tähistame Eesti Vabariigi sünnipäeva oma kodudes pere- ja sõprade ringis ning oma raha eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles