Jäärajal kihutamine pakub poistele suurt naudingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgusa pausi ajal pühib Jörgen Talviku (nr 36) isa Janek poja prillid puhtaks ja Karol-Kenneth Lootuse (nr 84) papa lausub poisile kuldaväärt õpetussõnu.
Põgusa pausi ajal pühib Jörgen Talviku (nr 36) isa Janek poja prillid puhtaks ja Karol-Kenneth Lootuse (nr 84) papa lausub poisile kuldaväärt õpetussõnu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi käre pakane on ammu kaanetanud jõed, järved ja merelahe, pääsesid Pärnu motomehed jääle kihutama alles sel nädalal.


"Niipea kui jää tekkis, hakkas lundki sadama," kõneles eile pärastlõunal Pärnu jõel Reiu paadilaenutusjaama juurde rajatud motomeeste jäärajal poeg Jör-genit juhendanud Janek Talviku.



"Jää ei tahtnud lume all eriti kasvada, kuid tänu kestvale külmale on nüüd jõel ligi 30sentimeetrine kaas peal. Läinud nädalavahetusel oli keegi hea inimene lükanud puhtaks umbes kilomeetripikkuse ringi, kus poistel on väga mõnus kihutada," lisas Talviku.



Peale seitsmeaastase Jörgeni nautisid jäärajasõitu kuuene Ka-rol-Kenneth Lootus ja mudilastest kümme aastat eakam Reio Vaabel. Noored motomehed läbisid ring ringi järel, kuni jõuvesi paagist otsa sai. Pärast tankimist polnud kellelgi neist mahti pikalt juttu puhuda, tsiklile löödi elu sisse, et taas rajale minna.



"Minu poiss võiks varavalgest pimedani siin sõita, jäärada meeldib talle hullupööra," märkis Karol-Kennethi papa Indrek. "Motosport on meie suguvõsa haigus, olen koos kahe vennaga kihutanud mõnda aega ringradadel, kuid viimastel aastatel on kross rohkem meeldinud. Kõigi meie pojad käivad oma isade jälgedes."



Pärnumaa teenekad võidusõitjad polnud eilseks veel head treenimisvõimalust jõejääl avastanud.



Paikuse klubi enduroäss Toivo Nikopensius rääkis, et enne suure lume tulekut sai ta mõne päeva Seljametsas jäärada proovida, kuid siis tekkis lume alla vesi ja rada muutus kõlbmatuks.



"Jäärajasõit pakub Põhjamaa motomeestele väga head võimalust eelseisvaks suveks kiirust koguda," kõneles Nikopensius. "Üks asi on treening, kuid talvisest võistluskalendrist leiab peale krossi ja kestussõitude hulga jäärajavõistlusi."



Motomeeste põnevat kihutamist jäisel ringil saavad kodukandi tehnikaspordifännid näha veebruari viimasel nädalal, kui Pärnu motoklubi korraldab jõel traditsioonilise võistluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles