Matkajuht Argo Linnamäe kutsub põnevatele retkedele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räätsadega pääseb hõlpsasti raba avastama.
Räätsadega pääseb hõlpsasti raba avastama. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

"Kui teie kujutlusse ilmub vanaemaaegne puust istepingiga tõukekelk ehk soomekas, olete kindlasti ajast maha jäänud," rääkis osaühingu Seikle Vabaks matkajuht Argo Linnamäe. "Tänapäevasel terasraamiga ja hõlpsasti kokkupakitaval sõiduriistal pole puitu grammigi, tänu kergusele on kelgul nobe minek ja hea juhitavus."


Linnamäe sõnade kohaselt sobivad tõukekelgumatkad igas eas inimestele, kes vähegi liikuda suudavad. Värske õhu ja kauni looduse hindajatele pakutakse sel talvel retki nii rabamaastikule kui ümber Pärnu.



Viis tundi kestev teekond Tolkuse rabas algab Luitemaa looduskaitseala parkimisplatsil Via Baltica ääres, kus matka korraldajad jagavad osavõtjatele tõukekelgud, annavad janu kustutamiseks kaasa veepudelid ja näljatunde leevendamiseks veidi suupoolist.



"Üritame vallutada Rannametsa looduskaitseala kõrgeimad luited, naudime talvise metsa vallutanud vaikust, sööme lõkke ääres kõhud täis ja kuulame giidilt põnevaid lugusid nähtud kohtadest," tutvustas Linnamäe.



Neid, kes tahavad talvist kodulinna uuest vaatenurgast näha, kutsutakse tõukekelgumatkale, mis algab Kesklinna silla juurest, kulgeb piki jõge Papiniidu sillani ja sealt üle Riia maantee mere äärde. Pärast piknikku jätkub matk kas merejääl või piki randa muulini ning lõpeb pärast jahtklubi külastamist seal, kus algas.



"Kui tahad veidi matkata seal, kuhu ei pääse ühegi transpordivahendiga, vali räätsamatk," soovitas Linnamäe. "Just räätsad annavad sulle keskkonnasõbraliku võimaluse liikuda puutumatul rabapinnasel seda kahjustamata. Saad ainulaadse kogemuse sammuda takistamata üle rabalaukaid katvate lumevallide."



OÜ Seikle Vabaks pakkumistega saab tutvuda veebilehel www.seiklevabaks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles