Mati Hool: Suurvõistlus võib tulla Kabli rannas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Hool.
Mati Hool. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF
Juunioride MMi peakorraldaja Mati Hool,
veebruari viimasel nädalal peaksid Pärnu lahel selguma juunioride ja noorte jääpurjetamise maailmameistrid. Kui palju olete sel talvel saanud suurvõistlusteks valmistuda?

Kui rääkida sportlaste treeningutest, siis on paks lumi meile palju peavalu valmistanud. Pärnu lähedal pole võimalik purjetada, kuid kaks nädalat tagasi leidsime lumevaba jäävälja Kabli rannas. Väärib märkimist, et 1987. aastal oli sama olukord ja Pärnu lahele kavandatud N. Liidu meistrivõistlused korraldati Kablis.



Milliste probleemidega peab korralduskomitee peale jäävälja otsimise veel tegelema?


Oleme pidanud läbirääkimisi ja sõlminud kokkuleppeid paljudes asjades. Nädala lõpuks peaksid selguma võistluste sponsorid ja lahendamist vajavad sportlaste ning kohtunike majutamine ja toitlustamine.



Peavõistlusjuht on Jüri Šaraškin ja peasekretär Triin Sepp. Žüriisse kuuluvad rahvusvahelise jääpurjetamisliidu peasekretär Chris Williams Inglismaalt, Euroopa juunioride jääpurjetamise juht Stanislaw Macur Poolast, Gunars Rozenbergs Lätist ja Eesti alaliidu president Mihkel Kosk.



Pärnu jahtklubist kuuluvad võistluskogusse Tõnis Vare, Andres Tamm, Jaan Akermann, Marko Paulberg ja Rait Luur.



Kui palju sportlasi tuleb tiitlivõistlustele?


Oleme arvestanud 150 inimesega. Peale sportlaste vajavad majutust treenerid, lapsevanemad, võistluste kohtunikud, ajakirjanikud ja fotograafid.



Praeguseks oli osavõtust teatanud 50 DN-klassis sõitvat juuniori ja 42 kuni 15aastast Ice Optimist klassi roolimeest Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Ungarist, Šveitsist ja Rootsist. Neile lisanduvad sportlased Inglismaalt, Venemaalt, USA-st, Soomest ja Saksamaalt.



Kes pärnakatest stardib kodusel MMil?


Noorte Ice Optimistil seilavad Johanna Saareke, Johannes Puusepp, Keith Luur ja Taavi Valter Taveter. Juunioride DN-klassis lähevad võistlustulle Karen Lepik, Taavi Tamm, Karl-Hannes Tagu, Rando Randmaa, Martin Aljaste, Kaspar Kikerpill ja Sander Lints.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles