“Ohtlike E-ainete määraja” aitab ohutult toituda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ohtlike E-ainete määraja".
"Ohtlike E-ainete määraja".

Kirjastus Petrone Print andis koos Angelika Eriniga välja “Ohtlike E-ainete määraja”. See on rahakoti vahele mahtuv ülevaatlik voldik, mida on lihtne kaasas kanda ning kus on ära toodud kõige ohtlikumad lisaained, mida leidub toidus, jookides, ravimites, kosmeetikas. Voldik on tasuta ning seda saab Apollo ja Rahva Raamatu poodidest, alates veebruarist kõigist Selveritest.


E-ained on säilitusained, toiduvärvid, maitse- ja lõhnatugevdajad, paksendajad-vedeldajad, kunstlikud magustajad ehk need ained, mida meil on vaja ainult silmailuks või toidu maitse parandamiseks ja säilitusaja pikendamiseks, aga millel toiteväärtust pole.



“”E-ainete määraja” on hea ja lihtne moodus oma tervise hoidmiseks, selle voldiku abil on poes liiklemine palju lihtsam ja saab hoiduda tervisele ohtlikest ostudest,” ütles Epp Petrone, idee autor ja voldiku kirjastaja. Ta julgustab tarbijaid teadlikumalt valima, mida nad poes korvi panevad.



Idee voldiku koostamiseks tuli Petronel pärast oma raamatu “Roheliseks kasvamine” väljaandmist. Raamatu tarvis uuris ta, millised on kõige ohtlikumad E-ained, ning pani need leheveerule pisikesse kasti kirja. “Hiljem kuulsin, et inimesed paljundavad seda lehekülge ning lõikavad kasti välja, et seda saaks rahakoti vahele panna.”



E-ained võivad tervisele kahjulikku mõju avaldada aastatepikkuse kasutamise tulemusena või tekitada tundlikel inimestel, eriti lastel kohe negatiivse reaktsiooni, mis avaldub kas allergialööbe, astma, hüperaktiivsuse või muude tervisehäiretena.



Töödeldud toitu, kus lisaaineid üldse ei leiduks, ei olegi saada.



“Seega pole võimalik neid täiesti vältida, küll saab säästa ennast ja oma peret kõige ohtlikumatest lisaainetest, lugedes pakendilt hoolikalt koostisainete nimistut,” rääkis Erin. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles