Talv soosib iluprotseduure

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti avatud ilusalong ZeigNess pakub juuksuri, maniküürija, küünetehniku, pediküürija ja massööri teenuseid.
Hiljuti avatud ilusalong ZeigNess pakub juuksuri, maniküürija, küünetehniku, pediküürija ja massööri teenuseid. Foto: Ants Liigus

Soojast toast käreda pakase kätte astudes saab näonahk raske katsumuse osaliseks, käte seisundki teeb paljudele meelehärmi. Just temperatuurikõikumised on talvel naha suurimad vaenlased.


Küsisime ilunõu uhiuuest ilusalongist ZeigNess Pärnus Riia maanteel Lillekeskuse teisel korrusel. Salongi juuksur Terje rõhutas esmalt vajadust mütsikandmise järele, vastasel juhul muutuvad juuksed väga hapraks. “Eriti hull on märgade juustega õueminek. Paljud tulevad ujulast või trennist ja mõtlevad, et “mis see mõni minut teeb, kuni autoni jooksen”. Aga ei tohi!” hoiatas ta.



Massöör Jaanika tõdes, et talvel tahab nii näo kui käte nahk rohkem kaitsekreeme ja hoolitsust kui soojemal ajal. “Odavamatest toodetest on Nivea rasvarikkad kreemid talvel päris head,” tõdes ta. “Aga mina olen naturaalsete toodete pooldaja. Kätele soovitan talvel määrida hanerasva, apteekides on seda väikestes topsikutes müüa. See sobib hästi ka köha puhul rinnale määrimiseks. Samuti võivad kuivade ja karedate kätega hädas olijad murda kodus oma aaloelt oksakese ja käsi selle mahlaga hõõruda.”



Kindad tuleb kätte panna juba toas või autos, mitte alles õues, kui nahk juba külmast stressi saanud.



Hommikused kiirustajad ei tohiks praeguste miinuskraadidega unustada, et kreem tuleb näole kanda 20 minutit enne väljaminekut. Kuna talvekülmaga hakkab nahk vähem naharasu tootma, peaksid kreemid rasvarikkad olema. Apteekidest ja kosmeetikapoodidest leiab spetsiaalseid külmakaitsekreeme.



Paha ei tee nipp enne pakase kätte minekut hetkeks välisuksel seisatada ja nägu kätega katta: nii kohaneb nahk temperatuurierinevustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles