Jäärajasõitjad kihutasid Vana-Pärnu rannas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mazdal kihutanud Kabli noormees Kairo Kallas tegi 4WD klassis puhta töö.
Mazdal kihutanud Kabli noormees Kairo Kallas tegi 4WD klassis puhta töö. Foto: Urmas Luik

Tehnikaspordiklubi Erki Sport traditsioonilisel võidukihutamisel “Pärnu jää” selgusid viies masinaklassis Pärnumaa meistrid ja Sekk Autokaupade karikate võitjad.


Võistluspäeva hommikul korraldas ilmataat Vana-Pärnu randa tulnud autosportlastele ja sõidu korraldajatele karmi katsumuse.



“Üritasin rada lumest puhta hoida, kuid sellest polnud suurt tolku, niipea, kui olin sahaga ringi läbinud, tuli taas otsast alata,” rääkis võidusõidu peakorraldaja Eiki Eriste. “Õnneks läks päeva poole ilm ilusamaks, võistlusautode sõitude ajaks tuli päike välja ning tuule jõud rauges.”



Favoriitidel piisas kahest sõidust


Esiveoliste tänavasõiduautode konkurentsis tuli rajale tosin võidukihutajat. Avavooru võitis Volkswagen Golfil kihutanud suurte kogemustega krossimees Ain Heamäe, teise aja sai tuntud ringrajasõitja Madis Kasemets Lada Samaral ja kolmas oli isaga autot jaganud Kristjan Heamäe.



Teises sõiduvoorus jätkus Ain Heamäe võidukäik, Siim Ots (VW Golf II) sai teise ja Honda Civicut roolinud Aare Jürgenson kolmanda tulemuse. Et juhendi kohaselt läks igal mehel arvesse kaks paremat vooru, polnud liidril enam vaja starti mina.



Ometi läks Ain Heamäe rajale ja taas oli ta kiireim. Teise auhinna võitis Ots ning kolmandaks tuli tänu viimase vooru teisele kohale Uno Lehtla Toyota Celical.



Tagaveoliste autode klassis piisas mullu nii rallikrossis kui -sprindis Eesti meistri kulla teeninud Martin Saarel (BMW 325e) esikoha võitmiseks kahest voorust. Teise auhinna ja Pärnumaa meistrivõistluste hõbemedali pälvis võitjaga autot jaganud Kristo Tõkke ning kolmas oli Riho Pruul Ford Sierral.



Neljaveoliste tänavasõiduautode konkurentsis tegi puhta töö eelmisel aastal Erki Spordi superkrossi karikasarja noorte B-klassi võitnud Kairo Kallas. Tillukest Mazdat taltsutanud Kabli poiss Kallas võitis kolmest sõidust kaks ja tema nimele jäi tänavasõiduautode rajarekord 1.10,8.



Teise koha võitis Urmas Kõrvas (Daihatsu Charade) ja kolmandaks tuli autoralli Eesti meistrivõistlustel teist kohta hoidev Egon Kaur, kes kihutas Vana-Pärnu jäärajal koos isa Rainiga Subaru Imprezal. Noorteklassis kuulutati võitjaks Taavi Lehtla (Toyota Celica) ja teise autasu teenis Rainar Tänav (Seat Toledo).



Võistluspäeva lõpetasid piikrehvidega varustatud kaheveoliste autode sõidud.



Rainer Schultz oli klass omaette


Esimeses voorus suutis raja 53,3 sekundiga läbinud Rainer Schultz (Lada Samara) edestada lähimat jälitajat Martin Saart (BMW 325e) ligi seitsme sekundiga. Teises voorus oli Schultz taas kindlalt kiireim ja alles kolmandas sõidus suutis Marko Luhaoja (VW Golf) Schultzi ja Tauri Jaansoni (Honda Civic) ees parima aja välja sõita.



Kolme vooru kokkuvõttes oli parim Schultz, teise pjedestaalikoha hõivas Luhaoja ja kolmandaks tuli Jaanson.



“Ma kahtlesin veel päev enne võistlust, kas on mõtet sõitma minna,” rääkis Schultz. “Fännid hakkasid aga peale käima, et mine ikka, ja nii ma pidin võistlema. Trenniauto andsin Madis Kasemetsale sõita ja ise kihutasin võidukaga. Päris vahva oli, kui sel talvel tuleb kodus veel mõni jäärajavõistlus, lähen kindlasti sõitma.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles