Juhtkiri: Unistuste kodu

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu lastekodu direktor Priit Sutt ütles Pärnu Postimehele antud usutluses, et lastekodu uuele majale nurgakivi panek viib lähemale unistuse täitumisele.


Lastekodu praegune asukoht kunagises ühiselamus ei vasta ettekujutusele asenduskodust, mida lastekodu peaks tegelikult olema. Lastekodu pere on küll püüdnud oludest hoolimata maja kodusemaks muuta, kuid senistes tingimustes ei ole saadud eesmärgini jõuda, mistap ongi ainus lahendus päris uue kodu ehitamine.



Kui lastekodu praegune krunt on 4411ruutmeetrine, siis uues külas on see üle kahe korra suurem ehk 9043 ruutmeetrit. Juba see on märgatav edasiminek. Lisades neile numbritele sisu ehk kodusarnase keskkonna, mille arendamisega on lastekodus ammu algust tehtud, saamegi tulemuseks asenduskodu, millel pole vähimatki ühist nõukogude ajast tuttava pigem masendava asutusega.



Lastekodu uue küla ja sisu saavutamise nimel on aastaid tööd teinud nii lastekodu eesotsas Sutiga kui Pärnu maavalitsus eelmise maavanema Toomas Kivimägi juhtimisel, õla on alla pannud sotsiaalministeerium ja Euroopa Liit ning Pärnu linngi, mis lastekodule vajaliku maalapi andis.



Ühiste pingutustega jõutaksegi loodetavasti juba juulis majade avamiseni. Külmade ilmade tõttu on ehitaja küll töödega kuu võrra graafikust maas, kuid see ei tähenda, et nad lubatud ajaks nendega ühele poole ei saaks.



Kerkiva lasteküla eesmärgi sõnastas Sutt nii: “Kord ellu astudes on kasvandikel selgem, mis tähendab tugev peremudel, neil on kaasas siin õpitud oskused-harjumused pereeluks.” See on hea eesmärgipüstitus ja usume kindlalt, et see siht saavutatakse. Kindlasti on kogu vaev asja ette läinud, nagu märkis sotsiaalminister Hanno Pevkur, ning kõik osalised väärivad tänu ja esiletõstmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles