Stockholmis avatakse näitus Pärnu kuurordist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildid näituselt " Pärnu kuurort 170".
Pildid näituselt " Pärnu kuurort 170". Foto: Urmas Luik

Stockholmi Eesti majas avatakse täna näitus “Pärnu - kindluslinnast kuurordiks”.


4.-18. veebruarini avatud näitus on lugu  Pärnu kuurordi kujunemisest, arengust ja tähenduste teisenemisest.



"Pärnu taasiseseisvumisjärgne mainekujundus tugineb paljuski 1890ndatel alguse saanud ning 1930. aastate lõpuks väljakujunenud rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud Eesti esikuurordi legendile," sõnas näituse kuraator Tiit Kask.



"Et näitus on koostatud “Pärnu kuurort 170” projekti raames ja vahepeal on palju uut ja põnevat kuurordiloost ilmsiks tulnud, oleks paras aeg alustada uue, kuurordi 175. aastapäeva (aastal 2013) väärikalt tähistava väljapaneku koostamist," lisas Kask.



Näitus kajastab Pärnu kujunemist suletud kindluslinnast avatud ja rohelusse uppuvaks, rohkete parkide, varjuliste alleede ja elegantse arhitektuuriga mereäärseks kuurortlinnaks. Näituse kuraator ja koostaja on Tiit Kask, kujundaja kunstnik Ene Tapfer.



Näitus, mis on varustatud rootsikeelsete selgitavate tekstidega, oli maist augustini eksponeeritud Pärnu sõpruslinnas Södertäljes ja septembrist novembrini Oskarshamnis.



Stockholmis toimuvat näitust aitas korraldada Eesti instituut Stockholmis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles