Kaido Külaots: Mängin Prantsusmaa turniiridel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Külaots.
Kaido Külaots. Foto: Toomas Huik.

Male suurmeister Kaido Külaots sõidab homme Prantsusmaale, et osaleda veebruari jooksul kolmel turniiril.


Üleeile Tallinnas lõppenud rahvusvahelisel Paul Kerese mälestusturniiril kogusite 5,5 punkti ja saite neljanda koha. Kuidas oma tulemust kommenteerite?


Enne turniiri pidasin end favoriidiks, kuid tuleb tunnistada, et Olav Sepp oli seekord väga hea. Ütleksin koguni, see oli tema elu parim turniir. Olav ei ole viimasel ajal eriti palju mänginud, seda enam tuleb tema saavutust hinnata.



Kuigi jäin koefitsiendiga neljandale kohale, jagasin koos Meelis Kanepi ja leedulase Sarunas Sulskisega teise koha auhinda. Minust neli aastat vanemat Sulskist tunnen päris hästi, ta on kompromissitu proff, kes suhtub igasse partiisse väga tõsiselt. Kerese mälestusturniir oli väga hea treening, et vormis püsida.



Millised turniirid teid lähemal ajal ees ootavad?


Homme sõidan Prantsusmaale, kus mängin veebruaris kolmel turniiril. Kõigepealt osalen ühel kinnisel suurmeistrite turniiril, kuhu pääseb vaid kutsetega, seejärel tuleb mitmesaja osalejaga Capella de Grande suurturniir ja kuu lõpus mängin võistlusel, mille korraldab klubi, mille au kaitsen Prantsusmaa liiga esimeses divisjonis.



Märtsi esimesel nädalal algavad Horvaatias Euroopa meistrivõistlused.



Kuidas on seni läinud teie Prantsusmaa klubil?


Seni on läinud hästi, asume edetabeli esimeses pooles. Hooaeg lõpeb aprillis, kõik märgid näitavad, et madalamasse liigasse kukkumise ohtu ei ole.



Soome klubi kukkus kõrgliigast välja ja seal ma enam ei mängi, küll tuli Taanist pakkumine, mille ma vastu võtsin. Võimalik, et lähen ka Islandile mängima, see oleks põnev väljakutse.



Kas Euroopa meistrivõistlused on teile selle aasta kõige tähtsam turniir?


EMil üritan kõrget kohta saada, kuid kõige tähtsam on Eesti meeskonnaga hästi esineda maleolümpial, mis toimub aasta teises pooles Venemaal Hantõ-Mansiiskis. Loodan, et saan seal esimesel laual mängida.



Võib öelda, et kõik eelnevad turniirid on valmistumine maleolümpiaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles