Juhtkiri: Rannaparki õlut libistama

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Paljusid lugejaid üllatas läinud nädala lõpul ilmunud teade 23.-26. juunini kavandatavast saksa stiilis kogupereüritusest ”Pärnu õllefest 2010” Rannapargis kunagise lõbustuspargi alal. Vaadates aga korraldaja kodulehel festivalipaiga kaarti, tekib küll kahtlus, kas kõik plaanitu mahub ära suhteliselt piiratud alale.


Pealegi oodatakse nende päevade jooksul vähemalt 50 000 külastajat ning alustatakse linna suurima jaanitulega, millega avatakse suvehooaeg.



Ühest küljest on muidugi hea, et aastal, kui traditsiooniline ”Tere, Pärnu suvi!” on varjusurmas, aitavad hooaega sisse juhatada rahvusvahelised hansapäevad ja õllepidu. Teisalt on pärnakad alati suhtunud kahtlusega ettevõtmistesse, mis seavad Rannapargile selle osast sõltumata suure inimkoormuse. Kunagisest “Grillfestist” on meeles, mis sinna pärast tuletegemist maha jäi.



Kolmandaks toimuvad tuntud õllepeod enamasti väljakul-karjamaal, mitte linnasüdames. “Õllefesti” kui sellise vastu pole kindlasti midagi, humalamärja tarbimisoskus on kultuuri küsimus. Kes ennast ikka peadpidi põõsasse tahab juua, teeb seda nii fest’iga kui fest’ita.



Iseasi, kuidas kaks lähestikku toimuvat suurüritust omavahel kokku kõlama hakkavad. Ei saa lubada, et jauramine rannast kostaks üle hansapäevade.



Alla kuu pärast tulevat müügile piiratud arv festivali sooduspileteid. Loodetavasti on korraldajad juba esitanud linnavalitsusele õlutpidava plaani, kuidas tagatakse piirkonnas turvalisus, kes ja millal koristab ning mismoodi lahendatakse tavalisest suurem vee ringkäik looduses. Mõnda mitmepäevast üleriigilist kogu perele mõeldud ettevõtmist oleks Pärnusse suvel siiski vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles