Anne Aasamets õpetab oma kolmandat lendu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Aasamets tuli Kilingi-Nõmme matemaatikat õpetama 1991. aasta sügisest ja on klassijuhatajana teele saatnud kaks lendu, praegune 9.a on talle kolmas, millega minna lõpuni.
Anne Aasamets tuli Kilingi-Nõmme matemaatikat õpetama 1991. aasta sügisest ja on klassijuhatajana teele saatnud kaks lendu, praegune 9.a on talle kolmas, millega minna lõpuni. Foto: Ants Liigus

Aktiivne. Abivalmis. Sõbralik. Ettevõtlik. Nõudlik. Rõõmsameelne. Selliste sõnadega iseloomustavad Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 9.a klassi õpilased oma klassijuhatajat Anne Aasametsa, kellele nemad on kolmas lend selles koolis.

Mulgimaalt pärit matemaatikaõpetaja Aasamets tuli maakonnalinna tööle ajaloolisel 1991. aastal. Kümmekond päeva enne 1. septembrit, 20. augustil, oli ülemnõukogu taastanud Eesti Vabariigi iseseisvuse.

Õpetajatöö on tema kutsumus, unistuste elukutse kooliajast, kuigi mudilaseeas arvas Anne, et temast saab lasteaiakasvataja. Otsustamise aeg käes, viis ta dokumendid Tartu ülikooli matemaatikateaduskonda ja hakkas kandma alma mater’i teklit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles