Raja soovib suusarajal Jaansonile kandadele astuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Rajal (vasakul) ja Kaspar Taimsool on nüüd suusavarustus, mis lausa kohustab hästi sõitma.
Allar Rajal (vasakul) ja Kaspar Taimsool on nüüd suusavarustus, mis lausa kohustab hästi sõitma. Foto: Matti Killing

Paar päeva tagasi Itaalias Santa Catarinas suusalaagri lõpetanud sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo lendasid viis tundi pärast mägedest koju jõudmist USAsse, et pühapäeval Bostonis võistelda ergomeetrisõudmise mitteametlikul MMil.


Taimsoo sõnul jõudsid nii tema kui Raja Itaalias ära proovida oma ala ässadelt Andrus Veerpalult ja Jaak Maelt saadud uue suusavarustuse, millega on klassikarajal hoopis libedam minek kui vanade sõiduvahenditega.

„Saime päris korralikult paaristõuget harjutada, Santa Catarinas oli lisaks raskele MK rajale 7,2 kilomeetri pikkune niinimetatud turistirada, kus sai tehnikat harjutada,“ rääkis sõudja. Klassikalise trenni kõrval lasti duo korra mäesuusatama.

Itaalia laagri eesmärk oli valmistuda peagi toimuvaks Tartu maratoniks, kus Raja-Taimsoo loodavad eelkõige edastada samas grupis võistlevaid teisi sõudjaid. „Allar tahab saada esisaja sisse ja kindlasti alistada Jüri Jaansoni,“ kinnitas Taimsoo.

Maratonile minnakse hea enesetundega, sest harjutamiseks on olnud rohkem võimalust kui varasematel aastatel ja kasuks tulid ka Kristina Šmigun-Vähi isalt Anatolilt saadud näpunäited õige suusatehinka kohta.

„Kogu aeg ta meid ei jälginud, kuid Anatolist mööda sõites ta ikka jagas näpunäiteid ja õpetussõnu,“ ütles Taimsoo. „Allarit aitas Kristina ka.“

Praegu viibivad sõudjad Chicagos, et nädalavahetusel sõita edasi Bostonisse ja osaleda sisesõudmise mitteametlikul MMil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles