Selgusid parimad matemaatikas

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaolümpiaad.
Matemaatikaolümpiaad. Foto: Katrin Vunk

Matemaatikaolümpiaadi piirkondlikus voorus Pärnus olid gümnaasiumiosas kõige edukamad Koidula gümnaasiumi õpilased, põhikooli osas pakkusid teised koolid aga Koidulale tugevat konkurentsi.


Matemaatikaolümpiaadile kogunes sedavõrd suur hulk võistlejaid – ühtekokku 162 Pärnu linna koolide 5.-12. klasside õpilast –, et žüriil kulus mitu pikka tööpäeva kõigi tööde kontrollimiseks ja pingeritta seadmiseks.



Lõpuklasside ülekaalukas võitja oli Rauno Siinmaa Koidula koolist, teine koht anti välja Astrid Haasale Koidulast ja Aili Karjase õpilasele Martin Andlale ühisgümnaasiumist, kolmas koht Vegard Kruuslale Koidulast. Koidula gümnaasiumi 12. klassis õpetab matemaatikat Arvo Press.



Koidula koolist on nii 11. klasside esikolmik, Tiia Toobali õpilased Eero Vaher, Erik Soekov ja Andres Jaanson, kui 10. klassid kolm paremat, Arvo Pressi õpetatavad Mihkel Oselein, Karl Koppel ja Ats Aasmaa. 10. klasside kolmas koht läks jagamisele Aasamaa ja Kristel Sepa vahel Sütevakast (õpetaja Piret Rõigas).



9. klasside esimeseks tuli Kristo Ment ja teiseks Hanna-Stina Sonts, mõlemad Koidula koolist ja õppinud Lemmi Naela käe all. Kolmas koht läks Sütevakasse Malle Eskussoni õpilasele Jörgen Jõgistele.



Kaheksandike võitja Rando Aomere käib Vanalinna põhikoolis, teda õpetab Ene Moppel. Teise koha pälvinud Andres Baum ja kolmandale kohale tulnud Triin  Taveter on Arvo Pressi õpilased Koidula gümnaasiumist.



7. klasside seas võitis Erik Amor Koidulast (õpetaja Tiia Toobal), teine ja kolmas koht läksid Kuninga tänava põhikooli Karl Marti Tootsile ja Karoliine Kurvitsale, neid õpetab Elsa Fedtšenko.



Koidula kooli kuuendikud, Sirje Õismetsa õpilased Joonas-Sander Tamm ja Markus Oliver Tamm pälvisid esimese ja teise koha, Heili Ago juhendatav Helo Liis Soodla Vanalinna koolist tuli kolmandaks.



Olümpiaadi noorimate, viiendike esikoha võitis Ülle Kimberi õpilane Kevin Post ühisgümnaasiumist, teise koha Tiia Toobali õpilane Roman Tamm Koidulast. Kolmandat kohta jagasid Sander Kangur ja Stella Lutter Ülejõe gümnaasiumist, nende õpetaja on Marianne Tekkel, ja Malle Eskussoni õpilane Karin Allik Sütevakast.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles