Peakokk Andres Jakovlev soovitab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Sõbra- ja vastlapäevaks.


Tänasel sõbra- ja peatsel vastlapäeval tahaks midagi erilist lauale tuua. Pärnu Embecke restorani peakokk Andres Jakovlev soovitab neiks päevadeks kaht maitsvat, ent vähese vaevaga valmivat rooga.



Kes ise pliidi ees rassida ei soovi, võib sõbraga täna-homme proovida Embeckes Jakovlevi käe all valminud Vahemere-hõngulist kevadsuvist menüüd soodushinnaga.



Valge šokolaadi toorjuustukook


400 g Creme Bonjouri toorjuustu


400 g vahukoort


300 g valget šokolaadi


1 pk Digestive’i küpsiseid


1 pk taluvõid


3 spl mett



Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja mesi, sega tainas ühtlaseks massiks ja pressi lahtikäivasse koogivormi, sõrmedega vooli ääred vormis natuke üles. Löö vahukoor kahe supilusikatäie suhkruga peaaegu vahtu, lisa toorjuust ja vahusta edasi, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Sulata šokolaad vesivannis või mikrolaineahjus, lase natuke jahtuda ja sega õrnalt. Hea, kui kook seisaks enne serveerimist 12 tundi külmkapis.



Lihtne hernesupp


400 g külmutatud rohelisi herneid


200 g vahukoort


50 g taluvõid


köögiviljapuljongipulbrit või -kuubikut



Keeda herneid väheses vees 20-25 minutit, seejärel püreesta saumikseriga. Kui püree on ühtlane, lisa koor ja mikserda veel natuke, et koor seguneks ilusasti hernestega ja supp jääks kohev. Kuumuta uuesti keemiseni, maitsesta või, soola ja puljongimaitseainega. Lõika suitsulihast endale meelepärased tükid ja serveeri kas supiga koos taldrikus või eraldi näiteks röstitud rukkileival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles