Sõbra- ja vastlapäevaks.
Peakokk Andres Jakovlev soovitab
Tänasel sõbra- ja peatsel vastlapäeval tahaks midagi erilist lauale tuua. Pärnu Embecke restorani peakokk Andres Jakovlev soovitab neiks päevadeks kaht maitsvat, ent vähese vaevaga valmivat rooga.
Kes ise pliidi ees rassida ei soovi, võib sõbraga täna-homme proovida Embeckes Jakovlevi käe all valminud Vahemere-hõngulist kevadsuvist menüüd soodushinnaga.
400 g Creme Bonjouri toorjuustu
400 g vahukoort
300 g valget šokolaadi
1 pk Digestive’i küpsiseid
1 pk taluvõid
3 spl mett
Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja mesi, sega tainas ühtlaseks massiks ja pressi lahtikäivasse koogivormi, sõrmedega vooli ääred vormis natuke üles. Löö vahukoor kahe supilusikatäie suhkruga peaaegu vahtu, lisa toorjuust ja vahusta edasi, kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Sulata šokolaad vesivannis või mikrolaineahjus, lase natuke jahtuda ja sega õrnalt. Hea, kui kook seisaks enne serveerimist 12 tundi külmkapis.
Lihtne hernesupp
400 g külmutatud rohelisi herneid
200 g vahukoort
50 g taluvõid
köögiviljapuljongipulbrit või -kuubikut
Keeda herneid väheses vees 20-25 minutit, seejärel püreesta saumikseriga. Kui püree on ühtlane, lisa koor ja mikserda veel natuke, et koor seguneks ilusasti hernestega ja supp jääks kohev. Kuumuta uuesti keemiseni, maitsesta või, soola ja puljongimaitseainega. Lõika suitsulihast endale meelepärased tükid ja serveeri kas supiga koos taldrikus või eraldi näiteks röstitud rukkileival.