Enn Hallik: Kaks olümpiat korraga

Enn Hallik
, Vancouver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe ajakirjanik Enn Hallik.
Pärnu Postimehe ajakirjanik Enn Hallik. Foto: Urmas Luik

Võta või jäta, Vancouveri olümpia on selgelt kahes tükis. Teleri taga ei saa sellest aru ja see pole üldse oluline, aga kohapeal tundub tegemist olevat kahe olümpiaga.


Üks peetakse all soojas-kevadises (nägin täna mingit õitsvat põõsast ja liblikat) Vancouveris ja teine ülal Whistleris. Vahemaa 120 kilomeetrit, mõlemas oma võistluspaigad ja olümpiakülad. Ning kaalukauss, vähemalt mahu poolest, kipub langema mägede olümpia kasuks.



Whistleris võisteldakse laskesuusatamises, murdmaasuusatamises, kahevõistluses, suusahüpetes, mäesuusatamises, bobisõidus, kelgutamises ja skeletonis, seega kaheksal alal. Pluss veel Greek Mountainil toimuvad lumelaua- ja suusakrossialad.



Vancouveris endas on vaid viis ala – jäähoki, iluuisutamine, kiiruisutamine, short track uisutamine ja jääkeegel.



Veidi on Whistler võidus ka olümpiakülade numbrites: seal elab 2850 sportlast, Vancouveri Olympic Village’is 2730.



Kohe pärisolümpiale järgneval paraolümpial, kus Eesti seekord esindatud ei ole (kõige lähemal olümpiapiletile olid kelguhokimehed) elab ülal Whistleris koguni 1200 sportlast, Vancouveris vaid 350.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles