Teine Kristjan lahkus Eestist

Enn Hallik
, Vancouver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Delegatsioonide vastuvõtmisel olümpiaperre ja lipu heiskamisel vahetavad saabujate pealik ja organiseerijate ülemus tavakohaselt kingitusi. Neljapäeval, kui Vancouveri olümpiakülas tõusis masti Eesti lipp ja mängiti meie hümni, andis EOK president Mart Siimann üle kuldse Kristjani kuju ja sai vastu karbi olümpiaplaadiga.


Teadaolevalt on see teine tavakohaselt vaid Eesti aasta parimatele sportlastele jagatav kuju, mis Eestist välja viidi. Esimene jäi Pekingi suveolümpia korraldajate meenetekappi.



Liputseremoonial oli Eesti kord Colombia ja Iisraeli vahel. Rahvast tunnistamas palju just ei olnud, aga Eestist olid kohal president Toomas Hendrik Ilves abikaasa Eveliniga, Washingtonis resideeriv Eesti suursaadik, EOK president Mart Siimann, ärimees Neinar Seli ja napp esindus sportlasi. Viimase moodustasid iluuisutajad Maria Sergejeva, Ilja Glebov, Irina Štork ja Taavi Rand. Rohkem Eesti sportlasi Vancouveri olümpiakülas ei elagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles