Krista Nõmm: Vihtlemise võlu ja valu

Krista Nõmm
, OÜ Kümbluse nõukogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Nõmm.
Krista Nõmm. Foto: Erakogu

Vaatamata krõbedale külmale, suudab OÜ Kümbluse ümber toimuv diskussioon õhu kuumaks kütta. Siinkohal tahan ma emotsioonid maha jahutada ning anda nõukogu selgituse piletihindade tõusu tagamaade kohta.


Saunatamine langustrendis


Saunalisi oli 2009. aastal kokku 41 735, neist 23,3 protsenti olid täispiletiga kliendid, 72,6 protsenti sooduspiletiga kümblejad ja 4,1 protsenti peresauna kasutajad.



OÜ Kümbluse 2010. aasta planeeritavad kulud moodustavad 2,7 miljonit krooni, mida eelmise aastaga võrreldes on 21,4 protsenti vähem. Saunakeskuse tulubaas kujuneb peamiselt saunapiletite müügist. Väikse osa moodustab üüri-, saunatarvete ja kohviku müügitulu. Kogu teenitav raha läheb sooduspiletite katteks, andes lisa linna dotatsioonile (2010. aastal plaanitud 396 200 krooni).



2009. aasta müügitulu oli 2,4 miljonit krooni (12 protsenti vähem, võrreldes 2008. aastaga), millest piletite müük moodustas kaks miljonit. Eelmisel aastal oli sauna külastatavus 15,5 protsenti väiksem kui 2008. aastal ning on ilmselge, et tänavu väheneb see veel ja kahanevad tuludki.



Paindlik hinnapoliitika


Pidurdamaks käibe langust ja külastatavuse drastilist vähenemist, on vajalikud meetmed, et saun suudaks ise olla jätkusuutlik.



Vältimaks vajadust sauna tegevust reorganiseerida, muutis nõukogu sooduspiletite hinnakirja. Hinnatõusu arvelt tahame pakkuda saunateenusele lisaväärtust ning parandada teenuse kvaliteeti. Tahame kinnistada olemasolevaid kliente ja võita uute saunasõprade südameid.



Alates märtsist on igaühel võimalik saada tasuta kliendikaart, mille omanikule on iga kümnes ühissaunakülastus tasuta, olenemata sellest, kas on tegu sooduspileti või täishinnaga teenuse kasutajaga. Lihtne koolimatemaatika näitab, et püsikliendist pensionär pigem võidab hinnas, kui kaotab. Peale selle on planeeritud soodustused peresauna külastajatele.



OÜ Kümbluse soov on edendada saunaskäimise harjumust noorte seas ning kummutada ühissauna ümber levivad linnalegendid. Oleme üliõpilastele kujundanud taskukohase hinna ning madalal hinnatasemel hoiame alaealistegi piletid. Uus saunapiletite hinnakujundus võimaldab kord nädalas senisest soodsamalt ihu harida tööealistel linnakodanikel.



OÜ Kümbluse eesmärk on olla paindlik ja kliendikeskne. Tahame pakkuda parimat võimalikku teenust ning olla hea partner vihtlemislembelistele. Me ootame sauna aadressil igasugust tagasisidet, et kõrvaldada kitsaskohad ning puudujäägid saunateenuse osutamisel.



Saun on eestlaste ürgne tervisekeskus, kohtumiseni Karja tänaval!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles