Õitsvad kirsid ja linnapea peenar

Enn Hallik
, Vancouver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsaaed Vancouveri raehoone läheduses.
Kapsaaed Vancouveri raehoone läheduses. Foto: Enn Hallik

Vancouveri linnavalitsuse maja olevat miskipärast populaarne Hollywoodi režissööride seas, kes on seda kasutanud paljude filmide võttepaigana. Aga huvitavat leiab ka maja kõrvalt.


Juba mitmendat päeva õitsevad linnavalitsuse õues Jaapani kirsid. Niisugused väikeste, aga rohkete roosade õitega, õitsema, mitte hapusid marju punaseks ja söödavaks küpsetama aretatud puud. Et parasjagu saabus Hiina uus aasta ja Vancouveris on hiinlasi palju, on kirsipuud kaunistatud punaste Hiina laternatega ja vaieldamatult kaunid.



Üllatuse pakub kapsaaed raehoone uksest meetrit paarkümmend eemal. Tuleb välja, et kui USA presidendi proua Michelle Obama Valge Maja aias juurikaid kasvatab, teeb seda ka Vancouveri rohelise mõttelaadiga, muuseas jalgrattaga tööl käiv Gregor Robertson.



“Siia tehti linna kulul peenrad, ja iga soovija võib siin tükikest maad harida ning omale kapsaid kasvatada,” selgitas Vancouveri üks eestlasi Küllike Kõvamees.



Eriti hoolitsetud iluaiana need mõne kapsakontsuga peenrad välja praegu ei näe, aga Robertsoni soov looduslähedust näidata pole ju taunitav. Ja ehk tulevad kevade edenedes linnavalitsuse õue käsi mulda pista ihkavad pensionärid, külvavad porgandi, rohivad ja kastavad, lõpuks pistavad saagigi põske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles