Pöialpoisid pidasid taliolümpiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöialpoistel oli taliolümpia.
Pöialpoistel oli taliolümpia. Foto: Pöialpoisi lasteaed

Pärnu Pöialpoisi lasteaias on tore traditsioon korraldada igal talvel olümpiamängud, sellel aastal oli hea võimalus siduda üritus Vancouveri taliolümpiaga.  



Meie olümpianädal algas saalis talviseid spordialasid tutvustava esitlusega päev enne ametlikku olümpiamängude avamist. Slaidide juurde rääkis liikumisõpetaja Katrin lühidalt huvitavaid fakte talispordialade kohta. Räägiti, missugustel aladel Eesti sportlased Kanadas võistlevad. Elava huvi osaliseks said maskotid Miga, Sumi ja Quatchi.  



Esitlusele järgnes viktoriin, kus lapsed panid ise võistkondadele nimed: Tiigrihoki, Sumi, Lumeinimesed, Mika.



Mõningad küsimused tõid lastes esile nalja ja naeru. Näiteks viktoriini küsimusteks olid: Millisel talispordialal kasutatakse poisi nime Axel? Millest olid valmistatud vanaaja uisurauad? Kuidas nimetatakse tüüri ja piduriga kelku? Millist spordivahendit kasutavad laskesuusatajad peale suuskade ja keppide? Kes on Eesti tuntumad talisportlased? Milline on kõige kiirem mäesuusa ala?



Kokku oli viktoriinis kümme küsimust, mille vastused said lapsed teada, kui olid esitlust hoolega kuulanud ja vaadanud. Üks poiss arvas, et kiirem mäesuusaala ongi mäesuusatamine. Hea, et sõber jõudis parandada: „Oot, oot, ikka kiirlaskumine.”



Üks lastest pakkus, et vanaaja uisud olid tehtud kondist, mis ei olnud sugugi vale vastus, sest uisurauad olidki tehtud loomaluust. Elevust tekitas ka jääkeeglikivi kaal, sest selle raskus vastas ligikaudu laste kaalule (19,1 kg).



Tuntumatest sportlastest oli Kristina Šmigun-Vähi perekonnanimi laste jaoks pisut keeruline, aga Kiku jäi hästi meelde.



Teisipäeval toimusid Pöialpoisi lasteaia õues taliolümpiamängud, mis algasid tõrvikujooksu ja olümpiatule süütamisega. Spordialasid oli kuus. Näiteks tuli lastel unist karu kelgul mööda slaalomirada oma koopasse vedada, oravale käbisid korvi visata, meisterdada lumeuss jne.



Lapsed said mäest liugu lasta, sest juhtus ju teisipäev olema vastlapäev. Eesmärgiks polnud võit, vaid osavõtt, hea tuju ja rõõmus meel.



Meie lasteaia taliolümpiamängude maskotiks oli sel aastal Lumememm, kes koos liikumisõpetajaga lastele diplomid ja autasud jagas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles