Töövaidlusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu tegutseb üle vabariigi 11 töövaidluskomisjoni.
Praegu tegutseb üle vabariigi 11 töövaidluskomisjoni. Foto: Urmas Luik

Pöördusin oma murega töövaidluskomisjoni, sain sealt endale õiglase lahendi, kuid tööandja ei taha ikkagi mulle raha ära maksta. Pärast vaidlustamistähtaja möödumist võtsin ühendust kohtutäituriga, et temalt abi saada, aga siis selgus, et otsusel puudub jõustumismärge. Mida peaksin tegema, et kohtutäitur minu otsuse täitmisega tegelema hakkaks?


Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Urve Stroom:


Töövaidluskomisjoni otsuse jõustumine on sätestatud individuaalse töövaidluse lahendamise seaduse 25. paragrahvis, mille 1. lõike kohaselt jõustub otsus pärast seda, kui kumbki pooltest ei ole ühe kuu jooksul, arvates töövaidluskomisjoni otsuse ärakirja saamise päevale järgnevast päevast, sama nõudega kohtusse pöördunud.



Jõustunud töövaidluskomisjoni otsus on pooltele täitmiseks kohustuslik. Kui aga tööandja ei soovi jõustunud otsust täita, on võimalik pöörata see täitmisele täitemenetluse seadustikuga sätestatud korras. Kohtutäitur saab täitemenetluse seadustiku 12. paragrahvi 1. lõike alusel võtta täitmisele töövaidluskomisjoni jõustunud otsuse, millel on jõustumismärge. Kuna esitatud otsusel see puudus, ei saanudki täitur seda menetlusse võtta.



Märke teeb jõustunud otsusele töövaidluskomisjon. Selleks on vaja esitada töövaidluskomisjonile taotlus. Soovituse taotluse koostamiseks, et lisada otsusele jõustumismärge, leiab tööinspektsiooni kodulehelt www.ti.ee. Märke saamisel on võimalik pöörduda uuesti kohtutäituri poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles