Olümpiatuli lasti vangist vabaks

Enn Hallik
, Vancouver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri olümpiatuli.
Vancouveri olümpiatuli. Foto: Enn Hallik

Nii kohalike kui rahvusvahelise üldsuse nurin Vancouveri olümpiatule traataia taha sulgemise teemal muutus ilmselt nii häälekaks, et kolmapäeva hommikul võeti aiad maha ja nüüd saab rahvas tule juurde.


Põhjus, miks tuli aia taga oli, peituski turvalisuses. Kardeti kaht: et protestijad või mingid muud pahad tulele midagi teevad või siis seda, et keegi selle erakordselt maalähedase ja kättesaadava tule otsa ronima hakkab. On ju varasematel olümpiatel tuli ikka staadioni katusel või spetsiaalses kõrges tuletornis leegitsenud, mitte lõkkena maas lõõmanud.



Eks sellel olümpial, nagu muide kõigil teistelgi, ole oma äpardusi ja puudujääke, aga midagi väga suurt mööda lastud ei ole. Seda imelikum on Briti ajakirjanduse väga negatiivne toon ja väide, et Vancouveri olümpia on korraldatud kõigi aegade kehvimana. Tegelikult ei olegi nende toon väga imelik, sest peetakse ju järgmisena 2012. aasta suvemängud just Londonis ja eelmistele mängudele negatiivset fooni luues on lihtsam ise positiivselt silma paista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles