Skeletoni favoriidid on lätlane ja eesti juurtega ameeriklanna

Enn Hallik
, Vancouver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri olümpiamängude kelgurenn.
Vancouveri olümpiamängude kelgurenn. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Skeletonis ehk selles kelgutamisviisis, kus ei sõideta mitte rennis, vaid lahtisel rajal, ja võistleja kihutab mäest alla, pea ees, on Vancouveri olümpia favoriidid lätlane Martins Dukurs ja eesti juurtega ameeriklanna Melissa Hollingsworth.


Lätlased loodavad tõsimeeli 25aastaselt Martins Dukursilt oma maale läbi aegade esimest taliolümpia kuldmedalit (NSV Liidu aegadel on lätlased siiski ennegi võitnud, Vera Zozulja näiteks kelgutamises).



Käimasolev hooaeg on Dukursile olnud karjääri parim: ta on võitnud MK-sarjas neli etappi ja kindlustanud üldvõidu. Jaanuaris lisas ta kodusel Sigulda rajal oma auhinnakappi Euroopa meistri kulla. Whistleri olümpiarajal võistleb ka tema vanem vend Tomass, kes on maailma reitingu viies mees ja seega mitte papist poiss.



Naiste skeletoni favoriidiks peetakse Torinos pronksi saanud ameeriklannat Melissa Hollingsworthi. Torinos võitis šveitslanna Maya Pedersen, hõbeda sai inglanna Shelley Rudman, ja mõlemad naasid Vancouveri mängudeks sporti. Aga kulda pakutakse ikkagi Hollingsworthile, kes võitis mõlemad treeninglaskumised rekordaegadega. Hollingsworth saavutas kiiruse 141,9 kilomeetrit tunnis ja tegi rajarekordiks 54,30 sekundit.



Eesti publikule kauge ala skeletoni muudab Vancouveri olümpial huvitavaks see, et Melissa Hollingsworth on 1920ndatel Ameerikasse välja rännanud eestlaste järeltulija. Tema esivanemad elasid Alberta provintsis eestlaste külas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles