Kosmeetik tõmbab mõnuga mehe karvutuks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilu nimel tuleb vahel ka Shrekiks kehastuda.
Ilu nimel tuleb vahel ka Shrekiks kehastuda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi meesterahva jaoks võib paista ilusalong oma kummaliste protseduuridega kui Alice'i imedemaa, on seal tõepoolest nii hoolitsusi, mis aitavad mõnusalt lõõgastuda, kui tegevusi, mida tõenäoliselt tehakse vaid ilu nimel.


Aasta alguses Pärnu spaa- ja konverentsihotellis Strand avatud Wellnessi keskus on koht, kus osatakse enne suure suve tulekut vajadusel mehigi kobedamaks muuta.

Kuigi mehed ilusalongides pole tänapäeval enam mingi uudis, on nad seal Strandi Wellnessi keskuse töötajate kinnitusel endiselt naiskundede kõrval selges vähemuses.

Kõige sagedamini kohtab meessoost isikutest ilusalongis sportlasi. Sõbrapäeval käis Wellnessi keskuses ka ohtralt paarikesi: naine mehega. Lihtsalt heast peast üks tavaline ja parajalt paks keskmine eesti mees aga naljalt ilusalongi ei satu, kinnitavad mulle Wellnessi keskuse töötajad. Kuigi häbeneda pole seal midagi, sest keskuse hoolitsuste nimekirjast leiab ridamisi meestele mõeldud teenuseid näohoolitsustest maniküürini välja.

Et tahan teada saada sedagi, mida kõike peavad naised ilu nimel taluma, valin hoolitsusi eri nimekirjadest.

Püksid maha ja stringid jalga

Esmalt ootab mind kooriv kohvimassaaž koos šokolaadivanniga massöör Terje Mägi asjatundlike käte all.

Kohvimassaažis kasutatakse kohviubadest valmistatud hooldustooteid, mis mõjuvat hästi nii nahale kui hingele.

Pealegi kõlbavat massaaž tänu kofeiini rasvapõletavatele omadustele salendavaks raviks. Šokolaadivann peletab omakorda stressi ja tõstab tuju.

Kuigi kõik see kõlab muuhulgas üsna isuäratavalt, ei soovita Mägi mul loodustooteid suu kaudu manustada. Kes teab, mida toodetesse on lisatud.

Alustuseks kästakse mul hämaras ruumis vaikse muusika taustal riidest lahti koorida. Ainsaks hilbuks jäävad kohapealt antavad ühekordsed mustad stringid.

Mägi kinnitusel keeldub osa kundesid nappe stringe jalga ajamast, seega võivad ka omal olla ujumispüksid kaasas.
Massaažis kasutatav kohv sisaldab suhkrut ja nahka koorib segu küll. Nii ei söanda massöör esimest korda elus iluravi saavat meest väga kõvasti mudida, sest protseduur võib olla esimesel korral veidi valus.

Kas vana nahk nagu ussil massaaži ajal maha koorus, ei oska ütelda, küll paneb kerele määritav segu ihu kenasti kleepuma ja magusalt lõhnama.

Massaažile järgnev soe šokolaadi-mullivann paneb hetkeks argielu unustama.

Mägi laseb vanni vett täis, käivitab masseerivad joad ja kallab vette klaasitäie šokolaadipulbrit.

Esmamulje šokolaadi-massaaživannist on suurepärane.
Pikapeale võib aga vann muutuda algaja iluravil olija jaoks veidi ebamugavaks, sest vannist tulevate veejugade surve on üsna kõva. Kuigi vann töötab automaatselt ligikaudu 17 minutit, võib soovi korral piirduda lühema vannitusega.

Tõele vastab see, et tuju tõstab šokolaadivann küll. Pärast kümmet minutit vannitamist on mul heast meelest peaaegu laul lahti.

Kosmeetikut võib võrrelda hambaarstiga

Nahk kooritud ja tuju lakke vannitatud, suunatakse ajakirjanik kosmeetik Kaie Reinkubjase hoolde. Järjekorras ootab kaenlaaluste depilatsioon.

Wellnessi keskuses võib tellida veel jalgade, säärte ja bikiinipiirkonna depilatsiooni.

Ent ükski mu naistuttav ei soovita mul eemaldada karvu ühestki kohast, mis jääb naba ja reite vahele, sest nad on surmkindlad, et ma ei elaks protseduuri üle.

Filmis "Mida naised tahavad" nimetas peaosalist kehastanud Mel Gibson sooja vaha nahale kandmist päris mõnusaks.

Minu arust on sooja ja kleepuva olluse naha peale määrimine kogu protsessi kõige rõvedam osa.

Kosmeetik Reinkubjas on aga üllatunud, kui ajakirjanik ei tee pärast esimese karvaeemalduspaberi ära tõmbamist teist nägugi. Kuigi karvade vahatamise ja ära rebimise protseduur muutub aja edenedes siiski üsna valusaks, on jutud sellest protseduurist palju hirmsamad, kui asi ise.

Nii hull see asi ei ole, et peaks hakkama depilatiooni pärast karjuma, halama, nutma või suurest ehmatusest jooksu panema.

Igatahes nõuab ilu ju ohvreid, sest depileeritud nahk püsivat kosmeetiku kinnitusel sile vaid paar nädalat, siis tuleb eemaldusprotseduur uuesti ette võtta. Seega on selge, et kui karvu katkumas käia, tuleb see väärikalt välja kannatada.

Kosmeetikuneiu paistab olevat ilmselgelt rahul, et lõpuks ometi saab ka üks mees omal nahal tunda, mida naised ilu nimel taluvad.

Et kaenlaaluste depileerimine pani kirjatsura halvimal juhul ainult piiksatama ja mitte sugugi halastust anuma, nagu eeldas kosmeetik, otsustab neiu ka kulme kitkuda.

"Mind paneb kulmude kitkumine täitsa nutma," tunnistab Reinkubjas.

Tahtmatult võrdlen samal ajal neiut hambaarstiga, kes on teatavasti üks kardetumaid isikuid ilmamunal üldse. Kuigi mu peal testitakse nii mehaanilist kui manuaalset kulmukitkumist, on jutud sellegi protseduuri valust ilmselgelt üle pingutatud.

Vetikas niisutab ja kaitseb

Mu iluprotseduurid Strandi Wellnessi keskuses lõpetab spetsiaalselt meestele mõeldud looduslik ja pinguldav näohoolitsus Algae Lifting.

Vetikatest tehtud roheline mask näol, näen välja nagu Shrek ja kõlbaksin suurepäraselt lapsi hirmutama, kuid protseduuril endal pole viga. Asjaga käib kaasas peamassaaž ja näo ning kaela puhastus. Nii polegi muud kui end lõdvaks lasta, silmad sulgeda ja usaldada end kosmeetiku õrnade käte hoolde.

"On üsna sagedane, et kliendid jäävad selle hoolitsuse ajal sootuks magama," märgib Reinkubjas.

Aeg lendab Wellnessi keskuses nagu linnutiivul. Kaks tundi hiljem astun keskusest välja märksa värskema, ilusama ja nooremana. Hea on olla, kuigi vahatatud kaenlaalused valutavad veel järgmisel päevalgi.

Toimetuses märgib üks naiskolleeg muiates, et protseduure jätkates võib minust saada veel Pärnu ihaldatumaid poissmehi. Hoidke alt, naised!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles