Are naised sisustavad Päriveresse noortetoa

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are naisseltsi toas koob kaltsuvaipa Marge Siimer Tabria külast.
Are naisseltsi toas koob kaltsuvaipa Marge Siimer Tabria külast. Foto: Urmas Luik

Are naisseltsi Hoolivad Südamed käsutuses on Pärivere klubi kolm tuba, millest üht kasutavad nad ise, üks on seatud väikelaste mängutoaks ja praegu on naised ametis kolmandasse noortetoa sisustamisega.


Hoolivad Südamed on seltsi juhi Vilja Alamaa sõnutsi südamesse võtnud noortest ja vanuritest hoolimise ja projektide kirjutamise, mille üks väljundeid on noortetuba.



Noortetoa remondiks said naised toetust kohaliku omaalgatuse programmist ning toa sisustamiseks on tuge loota rohelise jõemaa koostöökogu ja PRIA kaudu Leaderi programmist. Tuppa tuleb peale mööbli, teleri ja lauamängude mõni jõusaaliseadegi. Sanitaarremondi aitasid ära teha noored.



Kolm aastakümmet tagasi ehitatud klubihoones on ruume palju ja nii tahavadki naised neid otstarbekalt kasutada.



“Minu mõte oli juba ammust aega, et meil klubis toimub ju igasuguseid üritusi. Kui on koosolekud, kontserdid, teatrietendused või spordivõistlused, -ringid, siis pisikesed lapsed ikka jooksevad ringi ja alati on inimesi, keda see väga häirib. Ema-isa ei saagi kodunt välja tulla, sest last pole kuskile panna,” rääkis Alamaa mängutoa saamislugu. Ühtlasi peetakse seal nüüd laste sünnipäevi ja käiakse niisamagi mängimas.



Alamaa on Are vallavolikogu esimees ja nõnda klubiga samas majas asuva vallavalitsuse tegemistega kursis. Sealhulgas murega, kus saaksid noored oma aega sisustada.



“Proovisime siin neile midagi paaris ruumis teha, aga need olid remontimata ja nägid koledad välja. Mõte oli see, et noor inimene peab ikkagi saama normaalsetes tingimustes oma aega veeta,” rääkis Alamaa noortetoa mõtte tekkeloost.



Kuna toetuse saamisega seotud asjaajamine võtab aega, loodavad naised avada noortetoa sügiseks.



Vallal on mõte luua klubi kasutamata ruumidesse noortekeskus ja soovib parajasti tööle võtta noorte- ja spordijuhi, sellele ametikohale on kandideerinud 13 inimest. “Loodame leida ülevallalist noorte- ja spordijuhti, kes looks mittetulundusühingu noortekeskuse loomiseks, et selle kaudu hakata raha taotlema,” avaldas Alamaa.



Üle kümne aasta tegutsenud Are naisseltsi Hoolivad Südamed tuumiku moodustavad paarkümmend naist alevikust ja mujalt vallast, ent üritustest võtab Alamaa kinnitust mööda osa kolm-neli korda rohkem inimesi.



Seltsi tuppa üles pandud kangasteljed on naiste jutu järgi pidevalt soojad ja aeg-ajalt toimuvad siin kokanduskursusedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles