ERMi kogu täienes rahvusmustris pakkidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi pohlajogurt.
Farmi pohlajogurt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Rahva Muuseum võttis oma püsikogusse rahvusmustritega kaunistatud Farmi toodete pakendid.


ERMi teadussekretäri Agnes Aljase sõnutsi on muuseumi huvisfääris rahvakultuuri põhjal ja ajendil sündinud nüüdisaegsed lahendused. “Farmi toodete seeria pälvis tähelepanu seetõttu, et tegemist on hea näitega rahvusmustrite tagasitulekust Eesti argiellu,“ märkis Aljas. “Muuseum on huvitatud mustrite taaskasutusest ja ootab nii eraisikutelt kui ettevõtetelt rahvusmustriga kaunistatud esemeid ja fotosid.”



AS Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku selgitust mööda läbis Farmi kaubamärk mullu uuenduskuuri, millele eelnes pakendikujunduse konkurss. “Võitjaks valisime kõnealuse lahenduse, kuna kujundus lähtub Eesti rahvuslikust stilistikast ning aitab rõhutada AS Maag Piimatööstuse eestimaist päritolu,“ toonitas Kallaspoolik. “Igal tootegrupil on kujundatud eri maakonna vöömuster, nii et pakenditel on täita hariduslik eesmärkki.” (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles