Pärnumaa jahimehed nottisid usinalt võsavillemeid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: Wikipedia.org

Pärnumaal kütiti jahihooajal 21 hunti ehk ühe võrra vähem, kui limiit ette nägi. Mujal Eestis ajas paks lumi hundijahi nurja.


Kuigi äsja lõppenud jahihooajal suurendas riik huntide esialgset küttimisliimiti arvukuse piiramiseks 140 loomalt 173ni, jäi paksu lume tõttu jäägritel suur osa lubatud loomadest laskmata, kirjutas

Eesti Päevaleht

.



Metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil tõi välja, et seekordsel hooajal õnnestus üle Eesti lasta plaanitud hulgast vaid 101 hunti ja seda erakordsete lumeoludega talve tõttu. "Lumi oli niivõrd sügav, et metsas oli niisama hästi kui võimatu liikuda. Loodusmaastikul peetav hundijaht aga eeldab just palju jalgsi liikumist, et suuremat ala lippudega piirata," selgitas Männil Eesti Päevalehele.



Kõige rohkem, 21 hunti, lasti Pärnumaal. Jõgevamaal aga tabati ettenähtud 15 hundist vaid neli.



Kuigi hunte lasti kavandatust oluliselt vähem, ei tohiks see Männili hinnangul tänavu kaasa tuua nende asurkonna ja murtud lammaste hulga märkimisväärset kasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles