Liblika lasteaias valmis loodusõpperada

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike loodusuurija.
Väike loodusuurija. Foto: Erakogu

Pärnu Liblika tänava lasteaia õuealal sai valmis loodusõpperada, mille abil tahetakse süvendada laste loodusalaseid teadmisi ja kujundada neis esmaseid tööoskusi.

Keskkonnainvesteeringute keskuse rahastatud loodusõpperaja valmistamine algas juba eelmisel aastal. Iga rühm valis  õuealal kasvavatest puudest  meelepärase, mille okstest, lehtedest ja seemnetest meisterdasid lapsevanemad vahvaid  pille: trumme, ksülofone, kõristeid – nende fantaasiat tuleb lihtsalt imetleda!                          

Kõikide rühmade lapsed joonistasid koos vanematega toredad pildid puudest ja neist valmisid raamatud.

Õpetajad koostasid puude ja nende läheduses elavate ning omavahel toitumisahelas olevate organismide kohta loodusmapid. Mappidesse on peale huvitavate üldteadmiste lisatud puuteemalist lastekirjandust, mänge, kunstitegevusi, vaatlusi jm.

Loodusraja sümboolika leidmiseks korraldati konkurss ja valitud maskoti põletasid vanemad lapsed loodus- ja tehnikamaja õpetaja juhendamisel puuketastele, kevadel valmistas aga iga rühm valmivast loodusõpperajast lauamängu.

Lasteaia personali kujundatud infoalused tutvustavad puid, lille- ja aedviljapeenraid. Pilliroost, kaigastest, käbidest, aukudega tellistest jm ehitasime  putukatele maja, mida nimetame putukate hotelliks. Selle mõte on meelitada rohkem putukaid lasteaia õuealale, et lastel oleks võimalik nende elu uurida.

Sellel sügisel jõudiski kätte loodusõpperaja avaüritus. Kuigi vihm tahtis meie ürituse rikkuda, hoidsime pöialt, et ilm paraneks. Üllatuskülaline oli loodusraja maskott, kes tuli meid tervitama ja vihma eemale peletama. Varsti lõppeski sadu ja päike tuli välja. Kuna tegemist oli pereüritusega, suundusid lapsed koos vanematega rajale, kus õpetajad tutvustasid  puid, mängisid lastega ja laulsid puupillide saatel regilaule. Degusteerimislaudade juures sai maitsta vanemate valmistatud hoidiseid ja lasteaia peenramaalt korjatud aedvilju. Päevale pani toreda punkti, kui maskott jagas loodusraja sümboolikaga kettakesi.

Aitäh kõigile, kes aitasid kaasa loodusõpperaja valmimisele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles