Õpetajate päev muutis üheksandike arvamust

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna koolis andsid õpetajate päeval tunde üheksandikud.
Vanalinna koolis andsid õpetajate päeval tunde üheksandikud. Foto: Erakogu

Õpetajate päeva saabudes vahetasid Vanalinna põhikooli üheksandikud traditsiooniliselt õpetajatega kohad. Päris õpetajad ühtegi tundi ei andnud, vaid juba varavalgest olid ohjad lõpuklassi käes. Nooremate õpilaste kantseldamisest paistsid päeva lõpuks rohkem väsinud olevat just need kõige suuremad ja tugevamad mehed, kes pead vangutades nentisid, et õpetajate töö on ikka kole raske.

Ometi paistis, et meie igapäevased õpetajad ja koolijuhid ei plaaninudki vaba päeva puhul puhata, vaid moodustasid hoopis uue Iseloomade Erakonna. Kirjudes loomakostüümides klassist klassi joostes püüdsid nad õpilasi ära osta küll piima, küll maiustustega, saades vastuseks vaid naerulagina ja nooremate rõõmukilked.

Kui neli koolitundi said õnnelikult üle elatud, oli siiski ka õpetajate kord koolipinki istuda. Pärast seda ootasid kõik üheksandikud oma pedagooge kooli saali kontserdile. Sooviti õnne, jagati lilli ja isetehtud kaarte, kõlasid luuletused ning peeti kõnesid. Korralikule kontserdile kohaselt astusid lavale muusikud, kelleks osutus üllatuskülalisena ansambel Audru Jõelaevanduse Punt, mille üht liiget Vanalinna koolis teistel päevadel rohkem füüsikaõpetajana tuntakse. Peale meeleoluka kontserdi said eraldi tunnustuse osaliseks meie kooli selleaastased kõige paremad õpetajad ja koolitöötajad.

Ülevas meeleolus läks koolipere laiali ja kes teab, ehk mõni neist nakatus tänu tänasele õpetamispisikuga või leidis selle endas taas kord üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles