Treimanis räägitakse rannarahva jutte

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivika Orula.
Viivika Orula. Foto: PP

Neljapäeva, 10. oktoobri õhtul oodatakse pärimushuvilisi Treimani külla, et üheskoos osaleda jutuvestmisõhtul „Rannarahvajutud“, millega tähistatakse kultuuripärandi aastat.

Õhtu eestvedaja Viivika Orula ütlust mööda on jutuõhtu näol tegemist sariüritusega. „Oleme korraldanud juba mitu samasugust õhtut: eelmisel korral käisime Tõstamaal metsaonnis jahimeestega juttu ajamas, enne seda tutvusime Pärnu kalmistutega, kus lugusid pajatas Eduard Rajari, seekord otsisime üles toreda kalamehe Ants Lingi, kes võtab kogu seltskonna vastu oma õuel asuvas meremuuseumis,“ rääkis Orula.

Jutuvestmisõhtud said Orula sõnade järgi alguse sellest, et 2013. aasta kuulutati Eestis kultuuripärandi aastaks ja see tekitas mõtte, et aastat on vaja vääriliselt tähistada.

„Mõte üritusest, kus inimesed tulevad lihtsalt kohale ja pajatavad jutte ning veedavad üheskoos meeldivalt aega ilma taustal mängiva teleri või nutitelefonita – see tundus juba ette tore ja paistab, et inimestele on niisugune mõte väga korda läinud,“ avab Orula ürituse tagamaid. Peale selle pakub ettevõtmine võimaluse külastada maalilisi maakohti ja tutvuda kohalike inimestega.

Mitte vähem oluline ei ole Orula sõnutsi see, et jutuõhtud on tasuta ja soovijatele on korraldatud transport, mis viib nad kõigepealt Pärnust Treimani ja toob õhtul koju tagasi. Küll on osalemine eelregistreerimisega, meiliaadressi leiab Pärnu Fringe festivali kodulehelt.

Kultuuripärandi aasta jutuvestmisi toetab kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles