Tubli pioneeritöö andis truubile uue elu

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal teist nädalat vältavast reservõppekogunemisest „Läänetorm 2013“ ei võida ainult uusi teadmisi saavad ja vanu kinnistavad reservisid, vaid kogukond laiemalt – näiteks eile remontis pioneerirühm õppustealale jääva lagunenud truubi, mis ohustas lahingutehnikat ja sealkandis liikuvaid tsiviilsõidukeid.

Legendi kohaselt sai Surju maakonnas sügavate metsade vahel peituva Tammiku talu maadele üle Surju oja ehitatud truup suurtükitabamuse. Et truup asub strateegiliselt olulisel teel, mida eile ja täna metsas kaitselahinguid pidavad üksused kasutavad eesliinilt põhikaitsekeskusesse tagasi tõmbumiseks, lasus pioneerirühmal vastutusrikas ülesanne truup taastada, nõnda et sõidukid sellest ohutult üle pääseksid.

Mis kahe läbivoolutoruga truubi ehk binokkeltruubi reaalsesse seisukorda puutus, siis palju see legendist ei erinenudki. Mürsutabamust polnud see küll saanud, kuid ega kevadised ja sügisesed suurveed aastatega vähem kahju tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles